"Ön seçim"

ÖN SEÇİM

Ülke genelinde OLASI yerel seçim öncesi CHP örgütleri ÖN SEÇİM isteklerini dile getirmeye başladılar. Mesela Çarşamba günü, Trakya CHP örgütleri bu konuda bir açıklama yaparak MYK ‘nın bugünden itibaren bu konuda çalışma başlatması ve kesin bir uygulama kararının açıklanmasını talep etmekteler. Yapılan açıklamada “MYK ÜYELERİ HEMEN KARAR vermeli. CHP’de bizim gibi adaylığı düşünen politikacıların en önde gelen dileğimiz, biz aday olmak istiyoruz ama parti kararının gerekli olduğunu düşünmekteyiz, ön seçim kararını hemen açıklanmalı ki bizde örgütte çalışmaya başlayalım” diyorlar.

Atamayla belediye başkanlığının tepeden inme yapılması, parti üyelerinin ve o partiye gönül vermişlerin hiçe sayılmasıdır… Ayrıca tepeden inme atamada bazı şaibelerin doğmasına da sebep olmaktadır… Edremit’te atamayla yapılan belediye başkanlığının bugünkü başarı oranı ortadayken, MYK hala bu sistemi bazı yerlerde uygulayacaksa partinin zedelenmesine sebep olur.

Parti üyelerinin katılımıyla yapılacak, ÖN SEÇİM halkın tercihini de ortaya koyacaktır…

Ancak böyle bir uygulamada da sorun yok mu, var. ÜYELER ARASINDA ne yazık ki parayı sevenler elbette çıkar.

Napolyon’un para para para söyleminden sonra ortaya atılan 3 maddelik bir para çirkinliği var.

*Paranın örtemediği pislik yoktur

*Dünyada pislik tutmayan şey paradır

*Paranın kendisi o kadar pistir ki, her pislik onun yanında temiz kalacağından paraya pislik bulaşmaz.

Kıssadan hisse dedikten sonra.

Bir seçimde, Edremit Kültür Merkezi bahçesinde kümeleşmelere ve bazı çirkin teklifleri bize aktaranlara şahit olduk. Kültürü zayıf bazı toplum kesimlerinde ne yazık ki böyle çirkinlikler oluyor ve doğrudan sapmalar meydana geliyor… Mesela bir karton Malbora ve bir kasa bira gibi ikramlar. ÖNERİLER GİBİ !!!

Bu çizgiden gidilerek OLASI yerel seçim hemen varmış gibi, üyelerle bir araya gelme etkinlikleri yapılmalı. Yüz okurcasına temas kurulmalıdır.

Ensar AYTEKİN, OLASI yerel seçimde ÖN SEÇİM yapılması konusunda genel merkez nezdinde baskılar yapacağa benziyor. Çünkü o da ATAMA ile aday belirlemenin zararını görmüş gibi. Gibi diyorum çünkü bugünkü yönetimden elini, ayağını çekti şeklinde söylemler Edremit’te her köşede konuşulmakta… Yani o da doğruyu görmüş olmalı…

Yukarıdaki öngörüler elbette TO BE OR NOT TO BE seçiminden sonra. Olmak için önce Cumhurbaşkanlığı seçiminden başarı ile çıkmaya bağlıdır…

**************

ANLATMAK VE ANLAMAK

Bir konuyu muhataplarının anlaması için, ANLATMAYI bilmek gerekir. 6’lı masanın hazırlayıp kamu oyuna deklare ettiği mutabakat metnini kapı, kapı dolaşıp köy, kahvehane, ev, neresi olursa halka anlatmak, halkın sorduklarını anlaşılabilinir şeklinde aktarmak zorunluluğu kaçınılmazdır. Bu konuda kişiselliği kenara bırakıp, OLASI yerel seçim için malzeme yapmamak gerekir. Çünkü OLASILIK bir şanstır. Bu şans ancak MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERİNİ KAZANMAKTAN GEÇER.

*************

MANSUR YAVAŞ RAHAT DURMUYOR

Devamlı halkın geçim sıkıntılarını 12’den vurarak hizmet projelerini sunuyor. Şimdi de halka ucuz et satışı için uygulamaya başladı. İnşallah önü kesilmez. Askıda bırakılan hakların adilane olarak halka sunumu… Bu et konusunu başarmak kolay iş değildir. ET-SÜT Kurumu mudur nedir onun başaramadığını yapmak her babayiğidin yapacağı iş değildir…

*************

HERKES GİDER MERSİN’E BİZ GİDERİZ NEREYE?

Rusya, LATİN harfleriyle etiket ve tabelaları yasaklamış.

Yani:

HIYAR… ORYPEu

DOMAT….TOMATUHbN

Biz tersini yapıyoruz, nasıl yani?

SATILIK EV YERİNE….DOM NA PRODAZHU

KİRALIK EV YERİNE….DOM varendu ŞEKLİNDE KOCAMAN tabelalar koyuyoruz. Kapitalizmin komünizm ile savaşması sanki… Biri gider MERSİN’e biri gider tersine hesabı…

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Külliye halkın malıdır”

By: AKP Genel Başkanı

Bizden not: Bir günde 18 milyon harcayan birey var mı?

………………..

ÇÜŞ

Bıyığını kesenlerle ilgilenecek değiliz. Bahçeli beyin son sözü. Son sözü diyom diye yanlış anlaşılmasın. Allah uzun versin ama, bir de şu sakallılara laf atsaydı nasıl olurdu?

………………………..

AKP’nin DOĞA KATLİAMI

Kuraklık gelecek dedik. GELDİ çaldı kapıya. Evde yok diyebilecek olanlar

dağ, bayır, orman, koru demeden dozeri salanlar bunun vebalini ödeyecekler… Kazdağları’nda dozerler cirit atıyorlar. Allah’tan korkmazlar.

Bu dozeri salanlar değil. Onlara bu imkanı sağlayanlardır. AKP iktidarının vebali çok büyük. Tuz gölü bile çürümüş. Aydınlıoğlu, vekil olduğu günlerde

bir sevinçle gelmişti gazetemize. Yazın , “AYDINLIOĞLU’ndan MÜJDE.

Edremit’e 2 BARAJ YAPILIYOR” EEE ORTADA NE BARAJ VAR, NE MÜJDE. Aradan

4 yıl geçti esamesi okunmuyor. Üstüne üstlük Kazdağları talan ediliyor.

Yahu bir gram oy için bu kadar katliam yapılır mı be kardeşim? Mesela İSTANBUL “40 yıl su sıkıntısı olmayacak diye açıklama yapılmıştı.” YÜZDE 30’a inmiş su seviyesi. Sen gidi İMAMOĞLU SENİ, SUYU DA BİTİRDİN !!!!

………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Camiye siyaset girerse, ibadet kalmaz. Yargıya siyaset girerse, adalet KALMAZ

S.DEMİREL

…………………………………………..

BÜYÜTEÇ

MAAŞ ZAMMI

Edremit belediyesi maaş zamlarını açıkladı mı bilemem, pek basında bu tür bir haber görmedim. Burhaniye belediyesi memur zamlarını açıkladı. Kamil SAKA döneminden 225 fazlalık temin edilmişti!! Ne GAM !

…………………………………………………

SAHİ BİR MUHTEREM VARDI

Ağzından bal damlıyordu, hani şu DOLAR 3 TL yi geçerse yüzüme tükürün falan diyen falcı, hiç ortalarda görünmüyor. YİĞİT BULUT muydu neyin? Nerelerde acaba? DOLAR ONU ARIYOR, BULAMIYORMUŞ!

*************

GORONADAN ÖLENLER AYRI MEZARLIĞA GÖMÜLÜYORDU

İlk birkaç ay böyle göstermelik bir uygulama yapılmıştı. Şimdilerde ha gorona, ha grip diyerek saldım çayıra hesabı yapılmakta. Gösterişi pek severiz. Çakma da olsa gerçek diye yutturma yani.

YORUM EKLE