ORMAN’A 10 BİN KADRO TALEBİ
Yayınlanma :
22.10.2009 20:10
Güncelleme :
22.10.2009 20:10
Ankara-- Öz Orman-İş Sendikası, ormancılık faaliyetlerinin daha verimli yürütülebilmesi ve çıkan orman yangınlarıyla etkin mücadele için, Orman Genel Müdürlüğü’ne 10 bin ilave işçi kadrosu verilmesini istedi.
Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Teşkilat Sekreteri Settar Aslan, kadro talebini, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yazdığı bir mektupla iletti. Aslan, mektubunda; Türkiye coğrafyasının üçte birinin ormanlık alanlardan oluştuğunu, buna karşılık Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki işçi sayısının 17 bin olduğunu ve tüm yangın mücadelesi ve ağaçlandırma çalışmasının 12 bin işçiyle yürütüldüğünü hatırlatarak, yürütülen hizmetlerle kıyaslandığında, işçi sayısının çok yetersiz kaldığını vurguladı.
Mektupta, ormancılık faaliyetlerinin sadece ‘yangınla mücadele’den ibaret olmadığını ve yılın 12 ayına yayılan bir bütüncül çalışma olduğunu hatırlatan Settar Aslan, şöyle devam etti:
“Şeker pancarı, tütün ve çay gibi üretim alanlarının aksine, ormancılık çalışmaları mevsimle sınırı değildir. Yanan yerlerin temizlenmesi, dikime hazır hale getirilmesi, ağaçlandırılması, bakımı ve asıl yangına sebebiyet veren yol boylarındaki ağaçların yere yakın dallarının ve ot temizliğinin yapılması gibi yoğun ormancılık faaliyetleri bulunmaktadır. Yani ormanda mevsim 12 aydır.”
Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, mevcut orman işçilerinden 3 bininin mevsimlik olarak ve senede 5 ay 29 gün çalıştırıldığını, bunun da orman yangınlarıyla mücadelede zaaf oluşturduğunu anlatarak, Bakan Şimşek’ten, bu mevsimlik işçilere de yılda 12 ay istihdam sağlanmasını istedi.
Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: