Afetzedelere Sağlık Hizmeti Veriliyor

Afetzedelere Sağlık Hizmeti Veriliyor

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası, Balıkesir'e gelen depremzede vatandaşlara İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki sağlık tesislerinde sunulan hizmetler Valilik koordinasyonunda ve belirlenen plan dahilinde devam ediyor. 

Çalışmalar kapsamında Müdürlüğe bağlı hastanelerin tümünde kurulan Deprem Koordinasyon Merkeziyle 21 hastane ile 2 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde toplam 487 depremzedeye hizmet verildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının depremzedelere yönelik hizmet seferberliği işbirliği içinde devam ederken, İlimize gelen vatandaşlardan 1.233'ü hastanelerde ayaktan tedavi gören gördü. Çeşitli sebeplerden hastanelerde yatarak tedavi gören 81 kișinden 22'sinin ise halen tedavisi devam ediyor. 

Afetzedelerin Balıkesir'e gelişlerinden itibaren sistematik bir şekilde ilerleyen sağlık taramaları ve akabinde durumuna göre devam eden süreçte psikiyatri bölümüne başvuran depremzede sayısı 69, Evde Sağlık Birimine başvuran depremzede sayısı ise 159 olmakla birlikte toplam hizmet verilen depremzede sayısı 1.542 oldu. Ayrıca 63 depremzede ise ambulanslar ile sağlık kurumlarına nakledildi. 

Psikososyal yaklaşım gerektiren, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilen vakalara ivedilikle psikososyal destek sağlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda toplam 615 depremzede ile görüşme sağlanırken, 122’sine bireysel danışmanlık hizmeti verildi ve 27 vatandaş psikiyatri kliniğine yönlendirildi. 

Toplu yaşam alanlarında kalan kişilerle ilgili toplanan ve günlük olay yönetim sistemine güncel olarak girilen verilerde kişilerin yaş grupları, kronik hastalıkları, kaldıkları yerin koşulları yer alıyor. Bunlardan çocuk yaş grubundaki aşısız çocukların tespiti yapılarak, aşılama çalışmalarının takibi ve lojistik planlanması yapılan çalışmalar arasında yer alıyor. Ayrıca her gün İZCİ sisteminden bulaşıcı hastalık verileri konusunda takip de yapılıyor.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER