LÖSEV’DEN SESSİZ İSYAN ve AYDINLATMA HAREKETİNE DESTEK

Gelecek kuşaklara yaşanabilir ve kansersiz bir dünya için

LÖSEV’DEN SESSİZ İSYAN ve AYDINLATMA HAREKETİNE DESTEK

Uluslararası Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Ayı’nda LÖSEV, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği “Sessiz Etkinlik” ile dünyada her 3 dakikada 1 çocuğun kanser tanısı alıp %80’ninden fazlasının tedavi olamadığına dikkat çekti.  Ayrıca dünyadaki “Altın Sarısı ile Dünyayı Aydınlat”etkinliğine de Türkiye’deki birçok sembol ve tarihi bina LÖSEV önderliğinde destek verdi.

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, kendini çocukluk çağı kanseri ile mücadeleye adamış uluslararası birçok örgüt ile birlikte, Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Ayı olan Eylül ayında 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirecekleri “Sessiz Etkinlik” ile önemli bir farkındalığa imza attı. Değişen ve artık bir sorundan çok kriz haline gelen iklim olaylarının kanser vakalarının artmasına büyük etki ettiğini belirten LÖSEV,kanser ve çevre bilincinin bir bütün olduğunu vurgulamak üzere geçtiğimiz gün 9 ilde bir araya geldi. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Eskişehir, Kayseri ve Samsun’da eş zamanlı olarak toplanan LÖSEV gönüllüleri gerçekleştirdikleri “Sessiz Etkinlik” ile daha sağlıklı bir yaşam alanının önemine, kanserden kurtarılmış sağlıklı bir geleceğe dikkat çekti. Çok sayıda gönüllünün ellerinde pankartlarla katıldığı etkinlikte “DOĞA EN BÜYÜK GÖNÜLLÜMÜZ” diyen aktivistlerin sessiz isyanı drone kameralar ile havadan kayıt altına alındı.

“Bir hayat daha yok”;İklim krizi sebebiyle yaşanan afetlerin kanser artışındaki etkisine dikkat çekmek isteyen LÖSEV yetkilileri yayımladıkları bildiride şunları kaydetti, “Dünyada her yıl 0-19 yaş aralığındaki 400.000’den fazla çocuk ve ergen, Türkiye’de ise her yıl 8.000’den fazla çocuk kanser tanısı alıyor. Pandemi sırasında bile, çocukluk çağı kanserleri, dünyadaki çocuklar için hastalık kaynaklı ölümlerin bir numaralı nedeni olmaya devam ediyor. Yetişkinler için ortalama kanser teşhis yaşının 66, çocuklar için ortalama tanı yaşı ise 6. Artık bir sorundan çok kriz haline gelen iklim olaylarının kanser vakalarının artmasına etkisi büyük. Doğanın sağlık için önemini vurgularken gönüllülerle birlikte sağlıklı yaşam adına adımlar atarak, bizlere düşen en büyük görevin gelecek kuşaklara yaşanılabilir, kansersiz bir dünya bırakmak olduğunun altını çizmek isteriz.”

Altın sarısı aydınlatma hareketi;Öte yandan bu yıl Türkiye’de ilk defa LÖSEV öncülüğünde başlatılan Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Kampanyası faaliyetleri kapsamında “dünyayı altın sarısı rengiyle aydınlat hareketi” de faaliyete geçti. Gücün, cesaretin, dayanıklılığın ve çocukluk çağı kanserinin sembolik rengi olan altın sarısı 20-26 Eylül tarihlerinde Ankara, İzmir ve Antalya’nın önemli sembol yapılarını Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalığı için aydınlattı ve altın kurdele motifiyle görsel bir şölene dönüştü. Ankara’dan Ankara Kalesi, TOBB İkiz Kuleler ve Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. TBMM Binası), Antalya’dan Türkiye'nin en büyük dönme dolabı Heart of Antalya, İzmir’den de Grand Wyndham Özdilek Otel, MistralTowers ve Atılgan Royal aydınlatma hareketine katılan yapılar arasında oldu.

 Bursa LÖSEV Gönüllüleri Sessiz Etkinlikte “Kanserle Mücadelemizde Doğa En Büyük Gönüllümüzdür” Dediler

Bursa’da yapılan etkinlik gönüllülerin katılımı ile hayata geçirildi. Botanik Parkın muhteşem doğasında düzenlenen etkinlikte önce gökyüzünden drone ile kamera kaydı alınan "LÖSEV in Kansere Dur De" sloganı gönüllülerce oluşturuldu.

Ardından “Gold September”  yani “Altın Eylül- Çocukluk Çağı Kanserleri Farkındalık Ayı” na dikkat çekmek amacıyla sarı şapkalar ile sarı kurdele  deseni çimler üzerine gönüllülerce oluşturuldu.

Finalinde katılımcı gönüllüler doğa içinde yoga yaparak keyifli geçen bir etkinliği daha tamamladılar.

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER