Türkiye'yi doyuran şehire Tarım ve Hayvancılık Lisesi çok yakıştı

Daha güzel bir Savaştepe, Daha güzel bir Balıkesir için çalışıyoruz

Türkiye'yi doyuran şehire Tarım ve Hayvancılık Lisesi çok yakıştı

AK Parti Balıkesir Milletvekili, MKYK Üyesi, TBMM Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Savaştepe’de ziyaretlerde bulundu.

Savaştepe Tıbbiyeli Hikmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden ve okul müdüründen yapılan çalışmalardaki son durumla ilgili bilgi alan Milletvekili Uygur ziyaretiyle ilgili olarak “Girişimlerimiz neticesinde Tıbbiyeli Hikmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz Milli Eğitim Bakanlığımızın onayıyla Tarım ve Hayvan Yetiştiriciliği Lisesi ve AR-GE Merkezi olarak kuruldu ve proje okul kapsamına alındı. Altyapısı güçlendirilmiş ürünlerin üretilmesi, bu ürünlerin marka-patent ve tasarımlarının tescil edilerek üretim kapasitelerinin artırılması,  uygulamalı eğitimler yaptırılarak donanımlı insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla öğrenci yetiştirilecek olan ve Türkiye'de alanında beş okuldan biri olan Lisemiz bu yıl öğrenci almaya başlayacak. 300 dönüm üzerine kurulu okulumuzda öğrenciler teori ve pratiği bir arada öğrenecek. Bu yıl Tarım bölümü için 30 kişilik kontenjan açıldı ve öğrencilerimiz LGS Puanına göre kayıt yaptırmaya başladı. Hazırlık okuyarak eğitime başlayacak olan öğrencilerimize 9. ve 10. Sınıfta alan dersleri verilecek 11.sınıfta da dal seçerek seçtikleri dalda eğitim alacaklar.  Gelecek yıl da hayvancılık için öğrenci alımına başlanacak inşallah. Türkiye’yi doyuran şehire Tarım ve Hayvancılık Lisesi çok yakıştı. Türkiye'yi doyuran şehir Balıkesir'imiz için çalışıyoruz.” dedi.

GÖNÜL SEFERBERLİĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ.

AK Parti Savaştepe İlçe Başkanlığını, Savaştepe Belediyesini ziyaret eden Milletvekili Uygur, bir sünnet cemiyetine, bir de asker uğurlamaya katıldı. Karacalar, Cumhuriyet ve Yunakdere mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretleri ile ilgili olarak Uygur, “Şehrimizde herkesin gönlünü kazanmak ve orada kalıcı hale gelmek için canla başla çalışıyoruz, gönül seferberliğimizi sürdürüyoruz.  Sıkılmadık el, dokunulmadık gönül bırakmıyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER