CHP BALIKESİR İL BAŞKANI SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ

CHP BALIKESİR İL BAŞKANI SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, " Milletvekillerimiz 27. döneme 7 Temmuz ‘da yemin ederek başladılar"dedi.

Sarı, yazılı basın açıklamasında şunları söyledi:  Milletvekillerimiz Ahmet Akın, Fikret Şahin, Ensar Aytekin ile meclisin ilk gününde bir araya gelerek omuz omuza birlik içerisinde yeni dönemin çalışmalarına başladık. CHP Balıkesir’deki yöneticilerimiz ve seçilmişlerimiz uyum içerisinde her yerde mücadele ediyorlar. CHP’yi yerelde iktidar yapmak için Ankara’da TBMM de ve Balıkesir’de şehrimizin her köşesinde halkımız için çalışacağız.

24 Haziran 2018’ de yapılan seçimler Balıkesir’ de de istediğimiz ve beklediğimiz şekilde sonuçlanmadı. Balıkesir’ in sonuçlarına baktığımızda Türkiye’ de yaşanan oy kaybına paralel bir oy kaybımız olduğunu görüyoruz.

Ortaya çıkan tablonun neden ve sonuçlarını hem yönetim kurulumuzda, hem de ilçe başkanlarımızla yaptığımız toplantıda masaya yatırarak derinlemesine değerlendirdik. Bu süreçte tespit ettiğimiz eksiklikleri giderek önümüzdeki sürecin planlanmasında birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz.

Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Geçmişe saplanıp kalamayız. Geleceği kurmanın yollarını ararız. Bu yüzden de, geleceği planlamaya bugünden başladık. Biliyorsunuz, önümüzde bir yerel seçim süreci var. Normal zamanda yapılırsa 2019’ un Mart Ayı’ nda yapılacak, ancak gelen bilgiler bu seçimin Kasım’ a alınabileceği doğrultusunda. Bizler de bu süreçte yapılacak olan yerel seçimlere odaklanmalıyız. Hem Büyükşehir Belediyesini kazanmak, hem kazanma potansiyelimizin olduğu ilçeleri kazanmak, hem de elimizde bulunan belediyelerimizde oylarımızı arttırmak istiyoruz.

Bugünden itibaren il yönetimimiz, ilçe başkan ve yöneticilerimiz ve bu dönem seçilen milletvekillerimizle sürekli durum değerlendirmesi yaparak yerel seçim stratejilerimizi yapmaya başladık. Her seçim bölgesinde en doğru, en güçlü aday ve kadrolarla yerel seçimlerin kazananı Balıkesir’ de CHP olacak.  Bundan şüphemiz yok.

Cumhuriyet Halk Partisi sorunların çözümünü konuşarak, tartışarak arar. Tek bir kişinin aklıyla hareket etmez. O yüzden tek adam rejimine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu fikrimiz doğrultusunda, meselelerimizi tüm örgütümüzle paylaşarak, onların görüşlerini alarak yolumuza devam edeceğiz. Hem büyükşehirde, hem de ilçelerde yerel seçimin galibi Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.  Balıkesir Halkı, yıllardır süregelen AKP’ nin rant belediyeciliğini terk ederek, her kesimden yurttaşımızın eşit hizmet aldığı, her alanda planlı ve sağlıklı büyümenin olduğu sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla tanışacaktır.

Yukarıda da belirttim Cumhuriyet Halk Partisi geçmişe saplanıp kalan değil, geleceği kurgulayan bir siyasi harekettir. Bunun en büyük göstergesi Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş olması ve Cumhuriyet tarihi boyunca sorumluluk aldığı her dönemde ülkenin ve halkımızın geleceğine yönelik projeleri hayata geçirmesidir. Bizler de partimizin bize yüklediği bu tarihi misyonla güzel şehrimiz Balıkesir’ in geleceğini Balıkesir Halkı’ nın beklentileri doğrultusunda yeniden şekillendireceğiz. Bu iradeyi ortaya koyacak bilgiye, donanıma ve kadrolara sahibiz. Önümüzdeki süreçte kazanan Cumhuriyet halk Partisi olacak, kazanan Balıkesir olacak."    

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER