"Teşekkürü Hak Ettin Beltekin"

Tee rahmetli EDİP UĞUR döneminde, Akçay’ın cadde ve sokaklarını delik deşik edip, bir yıl halk toz, toprak, çamur deryasında yaşamıştı. Akçay’a şebeke suyu tesisi için. O cadde ve sokakları onarmak KAMİL SAKA’ ya nasip olmuştu. İhaleye sen çık parasını ben ödeyeceğim demişti rahmetli ama, Saka o paraları almak için göbeği çatlamıştı.

Neyse, Edip ağadan sonra KAFAOĞLU geldi, ondan sonra Y. Yılmaz teşrif etti. Ben hep bu projenin akıbetini sorar oldum. Kimseden tık çıkmadı. Hiç biri açıklama yapmadı. Taa ki geçtiğimiz gün, BASKİ Körfez sorumlusu ZÜLFÜ BELTEKİN aradı ”2021 yılından bu yana abone kayıtlarımız devam ediyor. 2281 aboneye ulaştık. Metre küpünü her şey dahil, atık su falan 15.56 TL ye veriyoruz” dedi.

Olay bu kadar basit, Kafaoğlu dahil bugüne kadar yanıt alamamıştım. Ve boşuna klavyeye mahkum olmuşum bu konuda… Teşekkürler sevgili kardeşim ZÜLFÜ BELTEKİN. TEŞEKKÜRLER. Bu konuda ne AKP ilçe başkanı, ne Körfez Koordinatörü !! “ yahu yazıyorsun ama olay senin yazdığın gibi değil, kuyumuz halka hizmet veriyor” diyemediler…

MUSTAFA ALPARSLAN

Başkanlığı tekrar kazandı. Edremit Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Koop. Başkanlığına tekrar seçildi. Naif, sevecen mütevazi bir yapıya sahip olan ALPARSLAN’ı kutluyorum.

YAZMAYAYIM DEDİM AMA

Evet yazmak durumunda kaldım. Vali ŞILDAK, geçtiğimiz gün, Sahil Güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı. Bu haberi okuyunca konuya dalmak zorunda hissettim, kendimi.

Bu toplantıda, halk arasında dolaşmakta olan bir söylenti vardı, o söylenti ile çakıştı. Akçay’a Sahil Güvenlik birimi kurulacağı konusu. Hatta, bu birimin konuşlanacağı yerin, ülke genelinde kapatılan İlçe Turizm müdürlüklerinden biri olan Akçay’daki binada konuşlanacağı bile söylemler arasında olduğunu yazmıştım… Sahil güvenlik biriminin Akçay’da konuşlanması için öncelikle AKÇAY’a MENDİREK YAPILMASI kaçınılmaz bir sorun değil mi? Mendirek yapılmadan Sahil Güvenlik nasıl görev yapabilir. Kafama bu sorun takıldı ve bugün tekraren yazıyorum… Akçay’da bilemediniz 4 ay sakin hava var. Geri kalan 8 ay, her çeşit rüzgara açık. Hele LODOS patladığı zaman KORDONDA esnaf bile barınamıyor. İskeleye tekne bile bağlanması imkansız durumda. Böyle bir ortamda SAHİL güvenlik nasıl barınır?

BLUECİN

68 Kuşağı çok iyi hatırlar… ABD’li kovboyların giydikleri pantolondur bu Bluecin. Gel zaman git zaman çakma denilen ürünler misali, tekstil sanayimiz uyandı ve KOT ismi verdiği yerli ve Milli pantolonumuzu yaptı. Kovboyların ata binip inmelerinde çabuk yıpranmasın diye yaptıkları bu pantolonlar ülkemizde o kadar yaygınlaştı ki, KOT pantolonun üzerine siyah ceket giyerek yarı resmi yarı spor kıyafet modası bizim tekstil sanayimizin buluşudur…

Bizim kuşak, kravatlı kıyafetin altına MOKASEN ayakkabı giymezdi…

YERLİ VE MİLLİ TAKIM…

Malum, futbol takımlarımız, uluslararası takıma döndü. Her milletten topçu mevcut. Batı ülkeleri bildiğiniz gibi sömürgeci ülkeleridir… Tee o zamanlardan vatandaşlık verdikleri Afrikalı ya da Zenci kökenli olan sporcuların her branşındakiler vatandaşlık sahibi oldular. Biz para bastırıp alıyoruz sağdan soldan. Brezilya’lısını aldık, Rus’unu aldık, Afrika’lısını aldık.. Eeee sporcusunu alıyoruz da, gıda ürünlerini neden almayalım değil mi ya bende şöyle bir yerli ve milli bir takım kurayım dedim.

Kaleden başlayarak;

1 No…FASULYE …Arjantin

2 No.. PORTAKAL, Hollanda

3 No ..ZEYTİNYAĞI...Suriye

4.No …Badem…….ABD

5 No…Arpa………Ukrayna

6 No…Şeker…….Suudi ARABİSTAN

7 No….Pamuk…..Yunanistan

8 No……Pirinç….Çin

9 No…..Buğday…..MOLDOVA

10 No….K.Mercimek…..Kanada

11 No.. Ay çiçek yağı.. Rusya

NASIL AMA ,bu takının önüne kim geçer be birader. Hatta bazı önemli derbi maçlarına da yabancı hakem talebimiz olabilir onu da Birleşmiş Milletlerden isteriz olur biter. Takım bomba gibi… Amigo desen Pazar yerlerinde en kalitesi var… Yukarıdaki takımın yedekleri bilem hazır.

ÇÜŞ

Ev sahibi Fahiş artış isterse. Bu haber Hürriyet gazetesinin haberi. İsterse bende evin tapusunu isterim, be birader yeter gari.

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bütün

Parkları elden geçiriyormuş. İKİZÇAY VE ALTINKUM’a da bekleniyorsunuz.

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Fazla bağırma ses tellerin çatlar

Boğaz kesen halkı.

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Tarihi dava başladı”

By: Hürriyet Gazetesi’nin baş sayfa haberi

Bizden not: TARİHİ dediği dava 6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenen meczubun haberi… Bu ve benzeri nice olaylar yaşandı ülkemizde, onlara dava açılmamış olmalı ki, bu davaya Tarihi demiş  A.Hakan yönetimindeki gazete.

TÜRKÇEMİZİ NE HALE GETİRDİLER

TV’lerde yemek programları var… Yarışmacılar her daldan yemek yapıyorlar. Masadaki diğer yarışmacılar puan verip en iyi yemeği !! seçiyorlar. Eyi güzel, sunucu soruyor

-Sen beğendin mi?

-ÇOK BEĞENMEDİM…

Oha oldum yani. Yahu insan bir şeyi ya beğenir, ya beğenmez. Çok beğenmedim ne anlama geliyor? Beğenmenin ya da beğenmemenin azı çoğu nasıl oluyor yahu. ÇOK BEĞENMEDİM.

S.HASAN ARSLAN

Yeni bir projesi hızla ilerliyormuş… Mahalle evi yapıyor. Tuzcumurat mahallesinde. Hizmete, düşünceye saygımız elbette var. Ancak başlayıp ta bitirilmemiş, temeli atılmış ama demirleri çürümeye başlamış projeler var. 3 KREŞ 1, Nikah dairesi. Kreşlerden birisi çok sevdiğim, takdir ettiğim Müteahhit ÇİFÇİ bağış olarak yapıyor. Altınoluk bir kreşe kavuşacak. Eee BUNLAR DURURKEN YENİ BİR İNŞAATA başlamak, kolay değil yani ALLAH kuvvet versin…

MUHTARLAR

Devamlı göç alan ilçeler listesindeyiz. Akçay bölgesinde ALTINKUM-İKİZÇAY VE Cumhuriyet Mahallesi muhtarların kayıtlarında kaç nüfus var? Muhtarlara, muhtariyet verilmesi nasıl olur? İKİŞ, ÜÇ PERSONEL TAKVİYESİ ile mahallelerindeki eksik gedikleri rapor edip Belediyeye, Kaymakamlığa aktarmaları fena mı olur? Çoğu emekli, canları sıkılıyor. Sadece nüfus sayımı ve seçim günleri yoğun olmaktalar… Evet EYALET sistemi benzeri yetki ve sorumluluklar verilmeli… Halk, Belediye ve kaymakamlıklara gitmek zorunda kalmaz, bu birimlerin iş yükü azalır… Ben böyle düşünüyorum ya siz?

YORUM EKLE