- TUZCUMURAT MAHALLESİ’NDE ACİL'İN KAPATILMA TEPKİSİ
- MUHTAR İSMAİL AKÇAY:
- “HALKA HİZMET Mİ, YOKSA EZİYET Mİ ÇEKTİRİLİYOR”
- HASTANELERİN BİRLEŞTİRİLMESİ’NDEN SONRA DEVLET HASTANESİ'NDE DOĞUM DOKTORU İSTİFA ETTİ
Balıkesir’in Edremit ilçesi Kazdağı Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin kapatılmasına, sivil toplum, siyasi parti, esnaf oda başkanları ile halkın tepkisine muhtarlarda katıldı.
Tuzcumurat Mahallesi Muhtarı İsmail Akçay, “Halkımız Acil Servis’in kapatılmasına büyük tepki gösteriyor. Bu konuda halktan çok yoğun şikayet geliyor. Devlet Hastanesi’ne gidiş gelişin 2,5 TL olduğu, tahlil istenince öğleden sonrada almaya gitmek için 2,5TL daha vermenin yanında özellikle gece gidilemediğinden şikayet ediliyor. 2 kişi gidildiğinde bu rakamın günümüz koşullarında aile bütçesini sarstığı belirtiliyor. Birde bilmeyenler Kazdağı’nda iniyor. Böyle olunca bu rakam 2’ ye katlanıyor. Mahallemizde çok sayıda şeker, yüksek tansiyon ve kalp hastası var. Yakınlığı nedeniyle Kazdağı Devlet Hastanesi Acil Servisi tercih ediliyordu. Yeni Devlet Hastanesi’nin yeri hiç uygun değildi. Şehire çok uzak yapılmasının sıkıntıları bugün daha çok hissediliyor. Hizmet mi, halka eziyet mi, anlamak mümkün değil. Kazdağı Devlet Hastanesi Edremitli için alternatifti. Şimdi çok sayıda insan mağdur oluyor. Şikayet yoğun olunca halkın sesine bizde duyarsız kalamadık. Diğer muhtarlarında İmza kampanyası başlatacağını duydum. Bizde ilk günde yüzün üzerinde müracaat oldu. İmzaları yetkili yerlere ulaştıracağız. Kapatılma kararı mutlaka gözden geçirilmeli ”diye konuştu.
Bu arada Devlet Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları uzmanlarından Doktor Muhlis Ulusan’ın da, hastanelerin birleştirilmesinden sonra Kazdağı Devlet Hastanesi’ne taşınması üzerine daha iyi hizmet verilemeyeceğinden dolayı ise istifa ettiği ileri sürüldü.
Bu arada aileler, “Doğum Servisi’nin Kazdağı Devlet Hastanesi’ne taşınmasından dolayı da tepki gösterdiler. Aileler bir oraya bir buraya taşınıyoruz. Muayene için Kazdağı Devlet Hastanesi’ne, kan tahlili için ise Devlet Hastanesi’ne gidiyoruz. Çok mağdur oluyoruz. Diğer polikliniklerde de aynı sıkıntıların yaşanacak” dediler.
TUZCUMURAT MAHALLESİ’NDEN ACİL'İN KAPATILMA TEPKİSİ
Yayınlanma :
12.10.2009 13:37
Güncelleme :
12.10.2009 13:37


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: