Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Karesi ilçesine bağlı Büyükpınar Mahallesi’nde tarım arazilerini ziyaret ederek, biber hasadına katıldı. Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla tarlada kadın üreticilerle bir araya gelen Vali Ustaoğlu, günlerini kutladı.
Ziyarette Vali Ustaoğlu’na Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ile kurum yetkilileri eşlik etti.
Kadın çiftçilerle sohbet eden Ustaoğlu, üretimin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Siz varsınız, toprak nefes alıyor. Siz varsınız, sofralarımıza umut geliyor. Tüm kadın çiftçilerimize minnettarız.”
Mahalledeki köy kahvesinde vatandaşlarla da bir araya gelen Ustaoğlu, bölge halkının taleplerini dinledi. Ardından mahallede faaliyet gösteren girişimci kadın çiftçi Kadriye Gezgin’in sahibi olduğu süt çiftliğini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kadriye Gezgin’in Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü tebrik etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: