''Yapay zeka tehlikeli mi?''

Dünyaca ünlü tarihçi  İSRAİL'Li  YUVAL NOAH HARARİ  insanlığın egemenlik tarihinin sonuna geldiğini, BİR KAÇ 10 YIL SONRA,  YAPAY ZEKANIN  tamamen gelişmesi ile geleneksel  ekonomi  yöntemlerinin  silineceğini iddia etti. Harari “geleneksel ekonomik yöntemleri kullanan ülkeler ve şirketler çökecek” dedi. HARARİ bu konuşmasını Türkiye İŞ BANKASI'NIN   “CUMHURİYETİN 100.YIL vesilesiyle   düzenlediği “ATATÜRK VİZYONU  İLE GELECEK YÜZ YILA BAKIŞ”  Konferansında yaptı ve son cümlelerini  şöyle bitirdi:

“GELECEĞİN EKONOMİK VE  SİYASİ DÜZENİNE  İLİŞKİN  ÖNGÜRELERDE  BULUNURKEN, ATATÜRK'ün ortaya koyduğu vizyona ihtiyacımız var. Atatürk, birinci dünya savaşından sonra, geçmişe dönüp bakmadı. Geleceğe  yönelik bir vizyon geliştirdi. İşte bu ruha ihtiyacımız var” diye konuşmasını sonlandırdı. HARARİ  Kudüs  üniversitesi TARİH PROFESÖRÜDÜR…Bu  görüş önümüzdek YAPAY ZEKA  dönemi için şimdiden yapılan bir uyarıdır. Biz ne yapıyoruz? Baldır bacak vizyonu ile aya gitmeyi planlıyoruz… Bunların vizyonu da bu… *

**************

ELEŞTİRİ

Demokrasinin vazgeçilmez bir sosyal yapı uygulaması. AMA YEMEĞİN TADINI bozmamak kaydı ile. Platon “hiç kimseyi başkalarının anlattığı hikayelere göre yargılama” demiş.

CHP ilçe başkanı, YALÇINTAŞ’ın Belediye meclis salonunda başkanlık makamına oturarak toplantı yapmasını AKP ilçe başkanı sert bir şekilde eleştirdi.. “saygısızlık“ tanımını tutmadım. Bu konuya fazla dalmak istemiyorum. Ama dalmak istediğim ve EDREMİT HALKININ menfaatleri söz olan, AKP meclis üyesi TUNA’nın eski meclis toplantılarında alenen söylediği falan felan yolsuzlukları hakkında suç duyurusunda bulundum SÖYLEMLERİ AKLIMA GELDİ. İşte bu konuya dalmak isterim. Onca suç duyurusundan ne gibi sonuçlar çıktı? Bu suç duyurularının sayısı kaçtır? Kaçına dava açılması mahkemece öngörülmüştür? GERİ ÇEKİLEN SUÇ DUYURULARI VAR MIDIR? (GERİ ÇEKTİĞİ VARSA) Suç duyurularının temelinde EDREMİT halkının menfaatleri yattığına göre neden üstüne gidilmemiştir? Bu suç duyurularının sonuçları halkla paylaşılmalıydı. Neden paylaşılmadı… YANİ SÖZÜN ÖZÜ, ZARFA değil MAZRUF’a bakmalı…

Not: Seçilmiş konusu da enteresan geldi. Hasan ARSLAN atanmış mıdır, seçilmiş midir?

***********

BEYİN TAKIMI

  1. yıllarda ülkemiz eğitiminin dibe vurmasının örnekleri, salya sümüklü sözde dincilerin enflasyonu yüzünden olmuş mudur, olmakta mıdır? Kendilerini ULEMA gibi görenlerin baldır bacak hikayelerini pek sevmelerinin, PEDOFİLİ ( sübyancı) HASTALIĞINA yakalanması olanların, ilmi irfanı tanımamazlıktan gelmeleri sebep midir? Diyanetin bu konuda sadece “falancaya SORUŞTURMA AÇILDI” şeklindeki açıklaması yeterli midir?

Salı günü yüreğimize su serpen ama acıyla yanan yüreğimizi ferahlatan bir haber bazı ! ulusal yayınlarımızda geçti. Ünlem koymamın sebebi yukarıdaki ulemaların arkasında duranlar hariç DEMEMİN İŞARETİDİR.

Dünyada ünü 150 yıl boyunca ayakta duran İNGİLTERE’nin CAMBRİDGE Üniversitesi FİZİK BÖLÜMÜ BAŞKANLIĞINA Kayserili VE Türkiye’de üniversiteyi bitiren METE ATATÜRE atandı. Bu haberi yayınlamayan yandaş gazete patron ve yöneticileri yayınlamamakta ne kadar övünseler haklıdır. Onların da beyinleri salya sümüklüler gibi paslı, kirli olduklarının tekraren kanıtıdır.

CAMBRİDGE, FİZİK VE BİR TÜRK PROF. Sevgili hocam yarı yaşımdasın ama ELLERİNDEN ÖPERİM

************

DUVAR RESİMLERİ VE SANSÜR

Eee hal böyle olunca, İBRAHİM TATLISES’in “Urfa’da Oxford VARDI DA BİZ Mİ OKUMADIK” SÖZÜ AKLIMA GELDİ. Duvar resmi, sansür ve OXFORD…

*************

BAHÇELİ’YE RAĞMEN

Cumhur ittifakının ortağı, MHP genel başkanı üstüne basa basa ! “16 MİLYON EMEKLİMİZ İNSANCA YAŞAYACAKLARI ÜCRETE KAVUŞMALI “ diyor ama BÜYÜK ORTAK “N’yır n’lamaz onlar hak ettikleri gibi yaşasınlar” demek istiyor. İstiyor ama en çok oyu da emeklilerden aldıklarını unutuyorlar. Bahçeli’ye RAĞMEN emekliler dışlanıyorsa gerisini siz düşünün gari.

*

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Adam ettiğin eşekler gün gelir ilk önce sizi teper

ATASÖZÜ

*************

YENE TREND CİNAYET SERİSİ

Hani seri katil falan deniyor ya bu da öyle bir şey. Ya ev sahibi kiracısını öldürüyor ,ya kiracı ev sahibini. ÜÇ no’lu sayfalar boş kalmasın diye mi düşünüyorlar acaba bilemem. Ülkeyi yönetenler Bu tür haberleri ya okumuyorlar, ya okuyup “ne halları varsa görsünler” gibi mi düşünüyorlar? Oysa ülkeyi yönetenlerin başlıca görevleri ülkeyi huzur içinde yaşatmaktır. Hal böyle olunca ülkeyi yönetenler azmettirici konumuna düşmüyor mu?

**************

PEDOFİLİ ( sübyancı )

Yani kendinden çok küçük yaştaki miniklere bile cinsel arzu duyan beyinsel bir hastalık. Son 10 yılda bu hastalık artık alenen orta yerde gezinmekte. Bunları barındıracak hastanemiz yok. İKİ BÜYÜK AKIL HASTANEMİZ VAR AMA yüzlerce çeşidi olan ŞİZOFRENİ hastalarıyla dolu. Bir kişilik yer yok. Eee bu PEDOFİLİ hastaları için ayrı bir şehir hastanesi kurulması gerekmiyor mu? Onlarca kız, erkek demeden tecavüz ettikleri sabilerin arkası kesilmesin mi isteniyor? Bu tür tecavüzcülerin kaçı ceza almıştır? Adnan hoca denilen sapığın bütün kirli çarşafları ortaya döküldü. Ana temeli kadın, kadın kadın…

************

DÜŞÜNCENİNİ BİTTİĞİ YER

“ TEKSTİLDE fabrikalar kapanıyor”

By: gazeteler

Bizden not: Pazar yerlerinde don gömlek alıyordu halk

Onu da alamayacaklar anlamına geliyor. Ayrıca her kapanan

İşletmede toplam kaç işsiz yaratılacaktır… Ekonomimiz Dünyada ilk 5’e girecek diyenlerin kulakları çınlasın.

………………………………….

ÇÜŞ

Rakı içenleri dışlıyorlar “sizi gidi günahkarlar” diyenler

Bir şişe rakı alan vatandaş sayesinde devlet iki şişe rakı alıyor.

Hani rakı günahkardı?

Doldur meyhaneci boş kalmasın kadehim getir

Amacım, kafayı bulmak değil, üç kuruşta benden olsundur niyetim

………………………………………

BÜYÜTEÇ

Yahu BALIKESİR BBB, Balıkesir il sağlık. AKP’li bir vekil (CANBEY DIŞINDA) bir Allah’ın kulu çıkıp belgelerle Edremit’e yapılması düşünülen hastanenin yeri ve temel ne zaman atılacak kelam etmiyorlar. Edremit halkının ödediği Emlak vergilerini indira Gandi yapıyorsunuz ama, Edremit HALKINA borçlu olduğunuzu unutuyorsunuz.

***************

ARITMA

Ne güzel esas konuların üzerine ölü toprağı ile örtüyorsunuz… Her taraf leş gibi kokuyor. Denizin hali perişan. Bir kapris uğruna insanları hasta ediyorsunuz. Hastaneler, bulaşıcı hastalıklarla doldu.

Edremit’li dostlar, önce sağlığınızı düşünün, sonra gidin mahalle seçimlerinde oyunu verin.

Bugün yarın, öbür gün, on dakik sonra sözlerine kanmayın… Bak hastane yapılacak dediler mevcut hastanenin bahçesine 112 ACİL SERVİS BİNASI YAPIYORLAR.

YORUM EKLE