Reis'te onay verdi

  - Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı oluyor   - Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yarın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olacak     - İstifa eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un yerine geçecek isim için İl Başkanı Hasan Demiraslan başkanlığında başkan ve meclis üyeleri Ankara'ya gitti.

Reis'te onay verdi

Balıkesir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Edip Uğur'un istifasını açıklaması sonrasında Balıkesir AK Parti il yönetimi, AK Partili Belediye Başkanları Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezinde yapılan görüşmede Balıkesir siyaseti değerlendirilirken, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nu görevlendirdi.
 Kamuoyunu bir süre meşgul eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un istifası sonrasında Balıkesir'de büyükşehir belediye başkanı kim olacak sorusunun cevabı netleşiyor. Cuma günü yapılan temayül yoklamasının ardından AK Parti Balıkesir il yönetimi, AK Partili Belediye Başkanları bugün Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde toplandı. Toplantıda, yarın gerçekleştirilecek olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı görüşülürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'na büyükşehir belediye başkanı olarak görev verdiği öğrenildi. 

Zekai Kafaoğlu kimdir
Zekai Kafaoğlu, 1961 yılında Balıkesir’in Gökçeyazı beldesinde doğdu. İlk ve ortaokulu burada tamamlayan Kafaoğlu, lise eğitimini Balıkesir İmam Hatip Lisesinde aldı. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan ve kamu hastanelerinde diş hekimi olarak görev yapan Kafaoğlu, Sağlık Bakanlığı Bakan Müşavirliğinden sonra Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kurucu Başhekimi görevinde bulundu.Refah Partisi’nde İl Müfettişliği, Fazilet Partisi’nde İl Başkanlığı yapan Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkan Yardımcılığı başkan yardımcılığı görevini de üstlendi. Kafaoğlu, 1999 yılında Fazilet Partisi, 2002 ve 2007 yıllarında AK Parti’den milletvekili adayı oldu.30 Mart 2014 yerel seçiminde Ak Parti’den  Altıeylül Belediye Başkanı seçildi. Zekai Kafaoğlu, evli 3 çocuk babası ve 1 torun sahibidir. 
 

Gündem çok yoğun geçti.

Önce Ak Parti Genel Merkezinde buluşacak olan heyetin görüşmesi 10.00 yerine saat 15.00 'e alındı. ardınmdan ise görüşme Beştepe'de 19.00'da yapıldı.

Geriye 3 başkan kalmıştı.

Karesi, Dursubey ve Altıeylül belediye başkanlarını ile il başkanı Hasan Demiraslan'la beraber kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'na icazet vererek görevlendirdi.

Gözler meclise çevrildi. 

Şimdi ise gözler bugün yapılacak olan (salı günü) meclis toplantısına çevrildi. Fire verip verilmeyeceği merak ediliyor.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 20:33
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER