Böyle berber yok

Edremit ilçesinde, bir erkek kuaförü, 500’den fazla müşterisini kişiye özel hijyenik malzemelerle tıraş ediyor.30 yıldır erkek kuaförlüğü yapan Metin Koyuncu, ilçenin Ulugaraj Caddesi’ndeki iş yerinde görülmemiş bir sistem uyguluyor.

Böyle berber yok

Edremit ilçesinde, bir erkek kuaförü, 500’den fazla müşterisini kişiye özel hijyenik malzemelerle tıraş ediyor.

30 yıldır erkek kuaförlüğü yapan Metin Koyuncu, ilçenin Ulugaraj Caddesi’ndeki iş yerinde görülmemiş bir sistem uyguluyor.

Koyuncu, yıllardır planladığı hijyenik çalışma projesini 5 yıl önce hayata geçirdi. Müşterilerinde kullandığı havlu, örtü, tarak, makas ve benzeri araç ve gereçlerden diğer müşterilere hastalık geçmemesi için tedbir alan Koyuncu, bu riski sıfıra indirmeyi başardı. Geçmiş yıllarda tehlikeli meslekler arasına katılan ve doktor gözetiminde tutulması yönünde hükümetin çalışmaları olduğu bilinen kuaförlere örnek olacak projeye imza atan Metin Koyuncu’nun kısa zamanda elit bir müşteri potansiyeli oluştu.

Uygulama sayesinde müşterisini artırdı

Erkek kuaförüne gelen müşteriler, istedikleri takdirde projeye dahil olabiliyor. Bir kereye mahsus malzeme alımı için cüzi bir para ödeyen müşterilere üye numarası veriliyor ve bilgisayarda bilgileri kayıt altında tutuluyor. Müşterinin tıraşında kullanılacak araç ve gereçler, verilen numaralı dolapta bir dahaki gelişine kadar hijyenik olarak muhafaza ediliyor ve yalnızca kendisinin tıraşında kullanılıyor. Temizlik ve sağlığı ön planda tutmak için hayata geçirdiği uygulamayı daha da geliştirmek için uğraşan Koyuncu, bu uygulama sayesinde müşteri sayısını ve kalitesini artırdı.

50 müşteriyle başlayıp 500 müşteriye ulaştı

Müşteriler, hijyen kurallarının hat safhada olmasından dolayı Metin Koyuncu’yu tercih ettiklerini söyledi. Projeyle ilgili açıklamada bulunan Metin Koyuncu da, “Bundan 5 yıl önce 50 üye müşterimizle bu projemizi başlattık. Amacımız, müşterilerimizin memnuniyeti ve en hijyenik koşullarda hizmet verebilmektir. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Her müşterimizin tıraş ve bakım malzemeleri kendilerine özel olarak burada kayıtlı ve koruma altındadır. Müşterilerimiz geldiklerinde bilgisayardan isimlerini kontrol ediyor, sıra numarasını öğrenip kişisel rafından onların malzemelerini çıkartıyoruz. Böylelikle hiçbir müşterimizin malzemesi karışmıyor. Projemiz çok ilgi topladı ve 504 üyeye ulaştık. Çok daha fazla talep var fakat mekanımızın fiziki yapısı uygun değil ve eleman sıkıntımız oluyor. Bu nedenle projemiz, mevcut koşullarımıza göre ideal safhaya ulaştı. Bölgemizde bu şartlarda böyle bir hizmet verilemiyor. Biz tüm meslektaşlarımıza örnek olmak istiyoruz. Hem kendileri, hem de müşterilerimiz için hijyen çok önemlidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 11:13
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER