Edremit Belediyesi’nden çevreci proje

Edremit Belediyesi’nden çevreci proje

Avrupa Birliği “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirme” hibe programı kapsamında Belediyemiz ve Tüketici Hakları Derneği'nin birlikte yürüttüğü "Şehirlerde CO2 Salımını Azaltmak Amacıyla, Enerji Kullanımında Tüketici Farkındalığı ve Sorumluluğu Projesi” gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesi’nin Avrupa Birliği “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirme” hibe programı kapsamında Tüketici Hakları Derneği ile birlikte yürüttüğü "Şehirlerde CO2 Salımını Azaltmak Amacıyla, Enerji Kullanımında Tüketici Farkındalığı ve Sorumluluğu Projesi”nin bir ayağı olan evlerde elektrik tüketimini azaltarak iklim değişikliğini önlemek amacıyla “Enerji Verimliliği Eğitimi” Edremit Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi. Eğitimin ilk gününde Enerji Verimliliği Çocuk Eğitimi 5-10 yaş arası çocukların katılımlarıyla yapıldı. Eğitimde çocukların evlerindeki enerji tüketiminde erken yaşta eğitilerek, ileride çevreye duyarlı bireyler olması hedeflenirken, oyun, boyama, çizgi filmler ve sürpriz hediyeler ile çocuklar “Enerji Dedektifi” olmaya hak kazandı.

Eğitimin ikinci gününde evlerde elektrik tüketimini azaltarak iklim değişikliğini önlemek amacıyla “Enerji Verimliliği Yetişkin Eğitimi” yapıldı. Edremit Meslek Yüksek Okulu Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Serkan Sezen’in evlerde enerji tasarrufu sağlamak amacıyla verdiği eğitim sertifika töreni ile son buldu. Katılımcılar eğitimin ardından Edremit Belediyesi’nin yeni bir hizmet alanı olan ve içindeki teknolojik cihazların enerjisini güneşten alarak çalıştığı Gezici Halk Masası'nı incelediler. Projeyi yürüten Edremit Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Tamer Acar, Belediye Başkanı Kamil Saka’nın talimatları doğrultusunda projeleri hazırlayarak uygulamaya koyduklarını belirterek “Verilen eğitimin sağladığı olumlu geri dönüşümü rasyonel verilerle görebilmek için eğitimin ardından geçen 3 ayın sonucunda katılımcıların geçen sene ve bu sene Mart- Nisan - Mayıs aylarındaki tüketimlerine bakılacak. Böylelikle elde edilen veriler ile sürdürülebilir eğitim programlarımızın yaygınlaştırılmasını planlıyoruz” dedi.

Eğitime, Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Raif Sakin ve Belediye Meclis Üyesi Fahri Yaşar’da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 05:31
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER