EDREMİT ÇAĞDAŞ YAŞAM VE KARDEŞ DERNEK MODELİ…

EDREMİT ÇAĞDAŞ YAŞAM VE KARDEŞ DERNEK MODELİ…

Türkan Saydam hocamızın Kardelen simgesi ve Cumhuriyet yazarı Sebahattin Ali anıları iki kent derneğinde kardeşlik köprüsü kurdu.

Tarihimizde Sebahattin Ali Edremitte yaşamış olarak anılarıda ve Romanlarında belgelenmiş olduğu ve Kırklarelinde yurd dışına çıkış hazırlığı yaptığı bir anda Ormanda katledilmesi edebiyat ve tarihe ilgi duyanlarımız tarafından bilinmektedir.

Bu konu bütünlüğü ve Çağdaş yaşam dernek çatısında birbirlerinin çalışmalarını takdir eden, Kırklareli dernek başkanı Birsen Meriç. Fotoğraf koçu Haşmet Demirbil tarafından hediye edilen Kardelen Fotoğrafı ile Sebahattin Alinin anıt mezarına yaptıkları ziyarette gerçekleşen fikirle, Edremit Çağdaş yaşam derneğini kardeş dernek ilan etmişlerdir.

Edremit çağdaş yaşam derneği başkanı Nedret Aldemir ve yönetim kurulu Aynı özellikteki Kardelen tablosunu Fotoğraf Koçu Haşmet Demirbil,den armağan alarak bu kardeşlik birliğinden duydukları mutluluğu dile getirken, Bahar  ayında Kırklareli derneği ziyareti ile bölgede Türkiyede tek olan Atatürk,ün Selanikteki evinin kopyası olan Müze ile Sebahattin Alinin anıt mezarını ziyaret ile bölgede kültürel gezi planlamalarına şimdiden başladılar

KIRKLARELİ.Bşk.Birsen MERİÇ  Sayman.Şükran Balcıoğlu Yazman.Cengiz Kesimci

EDREMİT ….Bşk,Nedret Aldemir.  Sayman.Filiz İlkin   Yazman..Çicek Demirel

(Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 12:30
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER