KÖRFEZDE TEK BOYASIZ GÖÇÜK MERKEZİ

KÖRFEZDE TEK BOYASIZ GÖÇÜK MERKEZİ

Trafik kazaları veya dolu nedeniyle araçların kaportalarında meydana gelen çökmeler çekiç ve boya kullanılmadan düzeltilerek aracın değer kaybının önüne geçiliyor.

 Edremit’te kaporta ustası Kadir Argun  "araçlardaki her türlü çöküntüyü çekiç kullanmadan arabanın orijinal boyası bozulmadan yapabiliyoruz” dedi

Günümüzde yaygınlaşan boyasız göçük düzeltme sistemi ile artık küçük trafik kazaları hem daha az maliyetle hem de daha kısa sürede tamir edilebiliyor.

Üstelik bu sistemle araçların kaportaları çekiç ve boya gibi işlemlere maruz kalmadığından araçların değerlerinde bir düşme de yaşanmıyor. Edremit’te boyasız göçük düzeltme sistemini kullanarak araçların kaportalarını orijinal hale getiren Göçük Merkezi sahibi Kadir Argun, bu sistemle araçlar orijinalliğini koruduğu için değer kaybı yaşamadığını belirtti.

33 yıldır Edremit’te kaportacılık mesleğinin içerisinde olduğunu belirten Göçük Merkezi sahibi Kadir Argun, boyasız göçük düzeltme sistemi hakkında bilgi verdi Kadir Usta yaptığı açıklamada; “Boyasız göçük düzeltme özel çubuklarla ve vakumla yapılan, sabır isteyen hassas bir iştir. Arabanın orijinal boyasına zarar vermeden çubuklar ile hasarları giderebiliyoruz. Çekiçle kaporta düzeltildiği zaman saçta bozulmalar meydana gelebiliyor. Bu da kaynak yapılmadan düzeltilemiyor. Bu özel çubuklarla saçın da bozulmasını önlemiş oluyoruz. Çekiçle düzeltme yapıldığında kaporta deforme oluyor, macunlanıyor, astarlanıyor ve boyaya giriyor. Bu da hem maliyet, hem zaman kaybına neden oluyor. Ayrıca aracın değerinin de düşmesine sebep oluyor. Bu sistem ile hem kısa sürede sonuç alınıyor hem de aracın orijinalliği bozulmuyor. Ayrıca zamandan da kazanılıyor. Çekiç ve boya kullanılmadan göçük düzeltildiğinden arabanın değerinde herhangi bir kayıp yaşanmıyor. Bu sistem Türkiye’de de yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Müşterilerimizin boyasız göçük düzeltmeye yoğun talepleri var. Bu sistemi kullandığımız için müşterilerimizden çok güzel de geri dönüşler alıyoruz” diye konuştu.

Son zamanlar gelen taleplere yetişemediklerini söyleyen kaporta ustası Kadir Argun;  “müşterilerimize 2 ay sonrasına randevu veriyoruz. Şu an eleman bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu meslek geleceği olan bir meslek, gençlerimize bu mesleği öğrenmelerini tavsiye ediyorum” dedi. Mehmet ALUMUR

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 17:28
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER