Terör devleti İsrail'e sivil toplum kuruluşları büyük tepki gösterdi

Canlı yayını seyredebilmek için aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.. "https://www.facebook.com/korfezdehaber/videos/818054802251394"

Terör devleti İsrail'e sivil toplum kuruluşları büyük tepki gösterdi

Edremit Sivil Toplum Kuruluşları olarak terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'yı işgal girişimini ve Filistinli kardeşlerimize saldırılarını protesto etmek için basın açıklaması yapıldı. Salgın koşulları dikkate alınarak Anadolu Gençlik Derneği İlçe Temsilcisi Ramazan Yıldırım tarafından yapıldı.

Yıldırım açıklamada şunları söyledi:

MESCİD-İ AKSA ÖZGÜRLEŞMEDEN İNSANLIK ÖZGÜRLEŞEMEZ
Filistin, saldırı altında… Kudüs, kirli postallar altında eziliyor… Mescid-i Aksa, gettolaşmış ruhların, terörist canilerin tasallutu altında. Ve bir halk direnmeye devam ediyor, ikiyüzlü dünyaya inat, başını kuma gömen idraksizlere inat. Bir halk, bir ümmet ölüme aldırış etmeden, korkak düşmanın üzerine yürüyor, atsız pusatsız. Utan dünya…Utan insanlık…
Değerli dostlar! Aziz kardeşlerim! Kıymetli basın mensupları…
Unutmak felakettir… Biz bugün burada hatırlatma yapmak için; o, teröre karşı direnen ve her neresinden bakarsanız bakın insan olmanın onurunu kurtarmak için, imanın izzetini korumak adına çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık.  Evet. İnsan olmanın asgari şartı bugün burada toplanmaktır.  Coviti, stratejik bir aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayâsızca ilk kıblemiz Mescid-i Aksaya saldıran terörist İsrail’in yaptıklarını telin etmek, asgari bir durum arz etmektedir. 
Fakat biz şunu da biliyoruz: Ziyanda olan bu asırda, başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve maalesef onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenler, terörist İsrail’in kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır. 
Kirli medya düzeniyle, artık her neresinden bakarsanız bakın adaleti değil güçlünün kanlı düzenini perdelemekten başka işlevi olmayan uluslararası hukukuyla bu sistem, bu düzen kanı ve terörü desteklemektedir. Onun için terörist İsrail bu kadar fütursuz, bu kadar hayâsız davranmaktadır. Onun için İsrail, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir. Tam da bu yüzden, herkes sussa da, Filistin de, Kudüs’te bizim canımız ciğerimiz dediğimiz kardeşlerimize karşı sürdürülen terör politikalarına karşı haykırmaya, bu kirli düzenin üzerini örtmeye çalıştığı hakikati yılmadan usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri ikiyüzlülerin yüzlerine çarpmaya devam edeceğiz.  Nasıl ki orada kardeşlerimiz direniyor… Biz de burada direnmeye devam edeceğiz bu kör düzene karşı. Yılmayacağız! Usanmayacağız! Orada, insanlığın haremine yapılan saldırıya karşı direnen yiğitlerin sesi olacağız, sözü olacağız, bu küresel kirli stratejiye karşı biz de burada direneceğiz.
Mescid-i Aksa, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri kalması için her türlü desteği o topraklara vermek, elimizden gelen her türlü gayreti göstermektir.
Kudüs coğrafyamızın ayrılmaz bir parçasıdır. Çünkü Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir. Kudüs demek Meşhed, Kum, Tahran demektir. Kudüs demek Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Balıkesir demektir. 
Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki; Kudüs’e sahip çıkmak, Bağdat’a, Şam’a, Tahran’a, Beyrut’a, Kahire’ye ve Mekke’ye sahip çıkmaktır. Biz biliyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak Müslüman ya da değil tüm mazlumların dertleriyle dertlenmektir. 
Terör örgütü İsrail, çok yakında nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceğini görecektir. Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Sadece güçten anlayan, insanlıktan nasibini almamış, her gün onlarca insanı gözünü kırpmadan öldüren ve yaralayan, gözü yaşlı Filistinli annelerin acılarına acı katan, gençleri, çocukları öldürmekten çekinmeyen, bebek, kadın, yaşlı demeden kan döken terörist örgüt İsrail hak ettiği tokadı Allah’ın izniyle bir araya gelmiş, birlik olmuş Müslümanlar tarafından yiyecektir. Bölgeye ve Dünya’ya huzur ancak bu şekilde gelecektir. 
Bundan sonra söz bitmiştir artık. Bu zalimlere anladığı dilden konuşma vaktidir. TBMM toplanmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatının toplanması sağlanmalıdır. Hükümet ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm İslam ülkelerinin bu konuda birlik olmaları hususunda inisiyatif alıp öncülük etmelidir. Ordumuzun teyakkuz haline geçmesi gerekir. Dışişleri Bakanlığımız ve İslam İşbirliği Teşkilatınca dile getirilen KUDÜS’e gönderilmesi amaçlanan İSLAM Barış Gücünün bir an önce hayata geçirilmesinin destekçisi ve takipçisi olacağımızı buradan ilan ediyoruz. Bu konuda hızlı hareket edilmesi gerekliliğini ifade ediyoruz. Bu adım Filistin’in özgürlüğü için tarihi bir adım olacaktır. 
Allah için yola çıkanın yardımcısı Hazreti Allah'tır. Milyonlarca Kudüs Gönüllüsü olarak yola çıkmaya, Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız. Son siyonist ölünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Mücahedemiz; başta Kudüs ve tüm İslam beldeleri, kutlu bir zaferle Siyonizm'den kurtulana dek devam edecektir.
Terör örgütü İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yapmış olduğu haince saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, verdikleri diriliş mücadelesinde onlarla birlikte saf tuttuğumuzu bir kez daha Edremit den ilan ediyoruz.
 “Asra yemin olsun ki, insan mutlaka ziyandadır. Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.” İlahi hükmünce hareket edip adalet sağlanıncaya, Mescidi Aksa ve Kudüs özgürleşinceye ve dahi Filistin bağımsızlığına kavuşuncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. 
Herkes bilsin ve duysun ki, Mescid-i Aksa barış dini İslamın ve Müslümanların mabedidir. Bununla birlikte, bu kutlu mabed barış ve huzur için bütün insanların haremidir. Herkes bilsin, duysun ve inansın ki; Kudüs Filistin’dir. Kudüs İslam şehridir. 
Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir. Ve herkes şunu görecek ki; Filistin, özgür ve bağımsız yaşayacak. Filistin, Siyonist işgalden, Filistinliler Siyonist vahşetten çok yakında azade olacak. İnanıyor ve iman ediyoruz, zulüm değil adalet hakim olacak.
Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde,
Götür Müslümana selam diyordu.
Dayanamıyorum bu ayrılığa
Kucaklasın beni İslam diyordu.
Kudüs’ü unutmak, yurdumuzu unutmaktır. İnancımızı, kişiliğimizi unutmaktır. Anlamımızı unutmaktır. Köleliğe talip olmaktır. (Mehmet Akif İNAN)
 “Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Allah nurunu tamamlayacaktır.” inancıyla Filistinli kardeşlerimizi, Filistin ve Kudüs Davasının yılmaz savunucusu merhum Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Hocamızı ve Kudüs davası için mücadele edenleri selamlıyoruz.

EDREMİT SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Memur-Sen Konfederasyonu Edremit İlçe Temsilciliği
 Hak-İş Konfederasyonu Edremit İlçe Temsilciliği
Anadolu Gençlik Derneği Edremit İlçe Temsilciliği
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)Edremit İlçe Temsilciliği
Ensar Vakfı Edremit İlçe Temsilciliği
İHH Edremit İlçe Temsilciliği
Türkiye Beyazay Derneği Körfez Temsilciliği 
İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İYİ-DER) Edremit İlçe Temsilciliği
Körfez Muradiye Hayra Hizmet Derneği 
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Edremit İlçe Temsilciliği 
Eğitim-Bir-Sen Edremit İlçe Temsilciliği
Sağlık-Sen Edremit İlçe Temsilciliği
Diyanet-Sen Edremit İlçe Temsilciliği
Büro-Memur-Sen Edremit İlçe Temsilciliği
Toç-Bir-Sen Edremit İlçe Temsilciliği
Ulaştırma-Memur-Sen Edremit İlçe Temsilciliği
Genç-Memur-Sen Edremit İlçe Temsilciliği
Emekli Memur-Sen Edremit İlçe Temsilciliği
Genç Anka Hareketi Edremit Temsilciliği"

Canlı yayını seyredebilmek için aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..
"https://www.facebook.com/korfezdehaber/videos/818054802251394"

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2021, 19:48
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER