Ayvalık’ta Zübeyde Hanım köy çocuklarını güldürdü

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı tarafından “Köy Çocukları Gülsün” adını taşıyan projenin ikinci etabı ilçeye bağlı kırsal mahallelerden Çakmak’da...

Ayvalık’ta Zübeyde Hanım köy çocuklarını güldürdü

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı tarafından “Köy Çocukları Gülsün” adını taşıyan projenin ikinci etabı ilçeye bağlı kırsal mahallelerden Çakmak’da sürdürüldü.

Çakmak İlkokulu Anasınıfı 1. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleşen çalışmada; minik öğrencilerle çeşitli çocuk oyunları, animasyon gösterileri, resim ve boyama etkinlikleri, oyuncak yapma gibi birçok faaliyet neşeli bir şekilde gerçekleştirildi.

Proje ile ilgili muhabirimizin sorularını yanıtlayan Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Yavaş, “Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanımız okulumuzda yoğun ilgi duyulan alanlardan biridir ve son sınıf öğrencilerimiz ilçemizdeki okulların anasınıflarında staj yaparak hem bilgi ve yeteneklerini öğrencilere aktararak ilçemiz eğitimine hizmet vermekte hem de kendilerini geliştirmektedir. Ancak bu çalışmalar çerçevesinde köylerde yaşayan minik öğrencilerimize ulaşılamamakta ve onlar bu fırsatlardan faydalanamamaktadır. Bu durumun bizde oluşturduğu üzüntüden yola çıkarak, alan öğretmenlerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, köy çocuklarımız için de bu tür faaliyetleri yapmamız gerektiği kararını aldık, bu karar doğrultusunda projemiz okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğretmenlerimiz ve 11. sınıf öğrencilerimiz tarafından geliştirilmiştir” dedi.

Projenin içeriğinde; yaklaşık iki saatlik bir zaman dilimi içerisinde anasınıfı çocuklarının psiko-motor gelişim özelliklerini öğrenerek çocukların bu alandaki gelişimlerine katkı sağlamak amacı ile çeşitli çocuk oyunları, animasyon gösterileri, resim ve boyama etkinlikleri, oyuncak yapma gibi birçok faaliyet gerçekleştirildiğini ifade eden İsmail Yavaş, “Bundan sonraki her ay başka bir köyümüzde projenin diğer ayaklarının da uygulanacaktır. Projenin mali boyutu okulumuzca karşılanmaktadır” diye konuştu.

Müdür Yavaş, katkılarından dolayı Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın yanı projeye dahil olan öğretmen ve öğrencilerle, kendilerine lojistik destekte bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER