AKIN DURMUYOR

AKIN DURMUYOR

 CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yurttaşlarla buluşmaya devam ediyor. Akın’ın perşembe günkü çalışma adresi Edremit ve Gömeç oldu. Akın gittiği yerde ayak basılmadık yer bırakmıyor. Balıkesir’in genç ve çalışkan milletvekilinin seçim çalışmalarının detayları şu şekilde;

Akın ilk olarak Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı makamında ziyaret etti. Akın, “24 Haziran kader seçiminde birlik beraberlik içinde, dayanışmayla tek adam rejimine son vererek, demokratik çoğulcu parlamenter rejimi yeniden tesis edeceğiz” dedi.

Akın sonrasında Edremit Belediye meclis üyesi Musa Karaarslan’ın kayınvalidesinin Edremit Altınoluk Cemevi’ndeki cenaze törenine katıldı. Akın, “Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dilerim.” dedi.

Akın daha sonra Gömeç İlçe Örgütü ile birlikte Gömeç Kaymakamı Önder Coşkun’u makamında ziyaret etti.

Milletvekili, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra belediye çalışanlarını ziyaret ederek kolaylıklar diledi.

Akın, Gömeç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Duran’ı makamında ziyaret etti. CHP’nin esnaflarla ilgili seçim vaatlerini konuşan Akın, “Esnafımız, vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Esnaf ve çiftçinin kazancı, giderlerini karşılayamıyor, ekonomiye duyulan güven eriyor. Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız. Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız. Suriyelilerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf şekilde iş yaparak haksız rekabet etmesini önleyeceğiz. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlayacağız. Esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Esnafın kira stopajını kaldıracağız.  Esnafın kira, araç gideri, iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız.  Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız.” dedi.

Gömeç S.S Körfez Birlik Kooperatifi’ni ziyaret eden Akın, “ Rekabet gücünü artırmak isteyen esnaf ve sanatkarların, bölgesel kooperatifler yoluyla bir araya gelmelerinin önünü açacağız.  Kooperatiflerin yasal ve teknik altyapısını, üretimi ve yeni işletme ekosistemini destekleyecek şekilde düzenleyeceğiz.  Kooperatif birlik ve merkez birliklerinin uyumlu çalışabilecekleri bir modeli hayata geçireceğiz.  Ekilip biçilmeyen parçalı tarım arazilerini kooperatifler yoluyla kiralayacağız. Birleştirilen arazilerde çiftçiler, ziraat fakülteleri ve kamu kaynaklarıyla tarımsal üretime yeniden başlayacağız.” dedi.

Gömeç çarşı esnafını ziyaret eden Akın, hemşerileri ile sohbet etti. Akın sonrasında, Gömeç Karaağaç ve Kuyualan mahallelerini ziyaret etti. Dün gece saat 01:30’a kadar çalışmalarına devam eden Akın, Gömeç İlçe Örgütübirlikte Ulubeyler, Yaya Mahallesi ve Hacıhüseyinler’de hemşehriyle bir araya geldi. CHP’nin seçim bildirgesindeki vaatleri konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 14:23
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER