PROF. DR. YAŞAR UYSAL:
- “ÇİFTÇİNİN KURTULUŞU ÖRGÜTLENMEDEN GEÇİYOR”
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tariş’in düzenlediği bir toplantıda zeytin üreticileriyle bir araya gelen Prof. Dr. Yaşar Uysal, çiftçinin kurtuluşunun örgütlenmeden geçtiğini söyledi. Burhaniyeli zeytincilere kooperatifleşmenin önemi konusunda bilgiler veren 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Uysal, zeytincilerin Tariş’e sahip çıkmalarını istedi.
İlçedeki 76 sayılı Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) solanlarında bir grup zeytinci ile bir araya gelen Prof. Dr. Yaşar Uysal, yurt genelinde 61 ilde 400 toplantı yaparak çiftçileri bilinçlendirmeye çalıştığını söyledi. Devletin zeytin dikimini özendirdiğini belirten Prof. Dr. Yaşar Uysal, “Tarım Bakanlığı zeytinciliği teşvik ediyor. Ben de zeytinciyim. Sizleri aydınlatmak için buraya geldim. Bu güne kadar 61 ilin ilçe ve köylerinde 400 dolayında toplantı yaptım. Tariş, bu yıl zeytinyağının yanı sıra tane zeytin de alıyor. Çiftçiler olarak biz dünyanın en önemli işini yapıyoruz. Ancak örgütlenip hakkımızı aramıyoruz. Otomobil fabrikaları bunu iyi yapıyor. Türkiye’de çiftçiler bir partiyi iktidara getirebilecek güçtedirler. Hesap sorabilmemiz lazım. Sorunlarımızı anlatamıyoruz. Çiftçi örgütlenmeli. Hangi parti çiftçinin derdine derman olacaksa oylar oraya verilmeli. Günümüzde kooperatifler çok önemli hale gelmiştir. İşe köyden başlamak lazım. Bunun için köylerde toplantılar yapıyorum. Herkes ekmeğini kazanacak. Ancak çiftçi ezilmemeli. Üretici kooperatifleşmeli. Çiftçiler birlik olmalı. Alırken de, satarken de kooperatifleşmeliyiz. Zeytini sırıkla dövmeyelim. Meyve verdiği için zeytin gibi dövülen bir başka ağaç yoktur. Burhaniye Tariş kooperatifi 33 kooperatifin en büyüğüdür. Burada üreticiler kooperatiflerine sahip çıkıyor. Çiftçiler süratle örgütlenmeli. Siyasiler çiftçinin örgütlenmesini istemiyorlar. Demokrasi örgütlü toplum işidir. Tariş’in 25 bin ortağı var. Burada kış aylarında her gün eğitim yapın. Tarımda gelişmenin yolu örgütlenmeden geçer. Ya örgütlenip güç olacağız. Ya da batacağız. Bereketli bir sezon diliyorum” dedi.
Prof. Dr. Yaşar Uysal, zeytincilerin sorularını da cevaplandırdı.Tariş salonlarında yapılan toplantıya başkan Fikret Akova ile yönetim kurulu üyeleri ve çiftçiler katıldı.
“ÇİFTÇİNİN KURTULUŞU ÖRGÜTLENMEDEN GEÇİYOR”
Yayınlanma :
11.11.2009 20:51
Güncelleme :
11.11.2009 20:51
Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: