Engelli Aday Ayından Kader Arkadaşlarına Nazik Ziyaret

Engelli Aday Ayından Kader Arkadaşlarına Nazik Ziyaret

14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerde CHP’den Balıkesir Milletvekilliği’ne aday adayı olan Muharrem Parmaksız, çalışmaları kapsamında kurucusu olduğu Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) üyeleriyle bir araya geldi.

Derneğin, Ayvalık Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki iş atölyesini ziyaret eden Muharrem Parmaksız, kendisi gibi engelli olan kader arkadaşlarıyla uzun uzun sohbet etti.

BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş ve dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu buluşmada konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Muharrem Parmaksız, “Engelli camiasının çözülemeyecek sorunu yoktur. Yeter ki sorunu yaşayanlarla sorunu çözecek olanlar bir araya gelsin. Sorunu yaşayanlar, sorunu en iyi bilen kişilerdir ve onlarla sorunu nasıl çözüleceğini konuşarak, tartışarak bir şekilde paylaşırız. Sorunu çözecek kişiler, sorunu yaşayanlar dinlemezlerse çözüm yolunda başarısız olurlar. Pek çok açıdan sorunumuz var. Bu sorunlar çözülür. Bunlar çözülemeyecek sorunlar değildir. Türkiye’de yaşayan engellilerin sorunlarını çözmek için aday adayı oldum” dedi.

Bakıcı aylığının 4 bin 336 lira ödenmesi yerine, o bakıcıya asgari ücret üzerinden aylık maaş ve SSK priminin ödenmesi gerektiğine işaret eden Parmaksız,  “Aslında hükümet, her engelliye bin 594 lira vererek, engellileri istihdam etmekten kaçınıyor ve böylelikle bu durumu meşru göstermeye çalışıyor. Tüm bunların yanı sıra da sağlık kurulu raporu verilirken engellinin, işgücü kaybı oranını ölçmek için halihazırda kullanılan, Adolf Hitler’in döneminden kalan ‘Baldazer’ tekniğini de bizleri üzmektedir. Bu teknik bir hatadır. Bu teknikle 10 hastaneden rapor alınsa, hiçbir tanesi bir birine uymayacaktır. Oysa, benim engelimi değil, iş yapabilme derecemin hesaplanması lazım. İşte bu mevcut sistemde yapılamamaktadır” diye konuştu.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER