Hasan Avcı “Yeniden Adayım”

2017 yılından buyana Altıeylül Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten mevcut Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül'den bağımsız belediye başkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yaptı.

Başvurunun ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan Altıeylül Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı, “Altıeylül’de bu seçimde ittifakın belediye başkan adaylığı da bağımsız belediye başkan adaylığı da Altıeylül halkı ve seçmeninin ilk kez yaşayacağı bir süreç. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızdan çok yoğun destek mesajları aldık. Birçok vatandaşımız bizzat gelerek ya da çeşitli iletişim vasıtaları ve farklı mecralardan yanımızda olduklarını ifade ettiler. Bize desteğini esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar hiçbir niyet beyanımız, talebimiz ya da girişimimiz olmamasına rağmen şahsımıza teveccüh gösterip partilerinden aday olmamı isteyen tüm siyasi partilerimize bu yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

Bu vesileyle, bizi geçtiğimiz dönem Altıeylül ’den aday göstererek bu millete hizmet etme şerefini bahşeden, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a; yaklaşık 7 yıldır birlikte yol yürüdüğümüz partimizin İl ve İlçe teşkilatlarına, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarına, mahalle başkanlarına ve yönetimlerine, milletimize birlikte hizmet ettiğimiz bütün muhtarlarımıza; Yine yaklaşık 7 yıldır birlikte çalışmaktan gurur duyduğum mesai arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle, bir kez daha bu süreçte de bizimle birlikte yürüyecek olan siz değerli vatandaşlarıma teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Altıeylül Belediyesi Bağımsız Adayı Hasan Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sevgili Hemşerilerim,

Değerli Vatandaşlarım,

Malumlarınız olduğu üzere 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Altıeylül İlçemizde Belediye Başkanlığına mensubu bulunduğum Ak Parti’den yeniden aday olma irademizi bugüne kadar yaptığımız hizmetlerle güçlü bir şekilde ortaya koyduğunuz halde, bu mümkün olmadı, gerçekleşmedi.

Bu durumun netlik kazandığı andan itibaren, güzel temennileriyle, dualarıyla ve destekleriyle yanımızda olan bütün hemşerilerime saygılarımı, sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Geçtiğimiz günlerde kısa bir video ile sizlere seslenmiştim. O video ile sizlere seslenme amacım, partimiz tarafından aday gösterilmememize, partimizden bir başka arkadaşımızın isminin ilan edilmesine rağmen, hangi mihraklar tarafından dizayn edildiği herkesin malumu olan bazı çevrelerin bize saldırmasına bir tepki koymaktı. Orada da milletin hakkına-hukukuna, yetimin, öksüzün hakkına sahip çıktığımızı, vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin emanetlerine ihanet etmediğimizi, onların boyunlarını büktürecek hiçbir işin ve işlemin içerisinde yer almadığımız ifade etmiştik.

Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızdan çok yoğun destek mesajları aldık. Birçok vatandaşımız bizzat gelerek ya da çeşitli iletişim vasıtaları ve farklı mecralardan yanımızda olduklarını ifade ettiler. Bize desteğini esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bugünkü siyasi rekabet sürecinde, önümüzde kazanmakla ilgili farklı seçenekler elbette var, fakat o seçenekler de siyasi ahlakımız gereği kalbimizi mutmain kılmıyor. Kazanmak için her yolu mubah görme anlayışı ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüyüşüne, mücadelesine, davasına zarar verecek hiçbir yaklaşım içerisinde olmamız söz konusu değildir. Her kim nasıl bir tutum ve davranış içinde olursa olsun, bizim yerelde yaşanan sıkıntıları genele aksettirecek şekilde bir hata yapma lüksümüzün olmadığının farkındayım.

Tabi bu süreçte bağımsız aday olarak veya farklı partilerden aday olmamız yönünde önerilerde bulunan birçok vatandaşımız oldu. Gündelik siyasi rekabetin doğal akışı içinde kazanma-kaybetme ya da kaybettirme gibi alternatif yöntemlerin izlenmesi mümkün olmakla birlikte, bizim siyasi ahlakımız gereği kaybettirmeye yönelik bir iş ya da işlemin içinde olmamız asla söz konusu olamaz.

Bugüne kadar hiçbir niyet beyanımız, talebimiz ya da girişimimiz olmamasına rağmen şahsımıza teveccüh gösterip partilerinden aday olmamı isteyen tüm siyasi partilerimize bu yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

Sevgili vatandaşlarım,

İlçemizde yaşayan her görüş ve çevreden siz değerli hemşehrilerimizin şahsımıza gösterdiği bu partiler üstü yoğun ilgi ve hizmete devam beklentisine bir cevap verme sorumluluğumuz gereği yeni bir karar almış bulunmaktayım. Yıllardır aynı yolda yürüdüğüm partim tarafından aday gösterilmediğimin ilan edildiği günden itibaren şahsımıza gösterilen destek ve çağrılara cevap verme zorunluluğum ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Altıeylül ilçemize ve siz değerli vatandaşlarıma hizmete devam edebilmek için Altıeylül Belediye Başkanlığına Bağımsız olarak aday olma idaremi ortaya koyuyorum. Duruşumuzdan, yolumuzdan, yönümüzden, sapmadan sizlerin desteğiyle bu hizmet yarışına girmiş bulunuyorum. Bu nedenle 2024 Yerel Seçimlerinde desteklerinizi bekliyorum. Bize gösterdiğiniz yoğun ilginizi devam ettirdiğiniz ve şahsımı yeniden bu göreve layık gördüğünüz takdirde hizmetlerimize yenilerini ekleyerek daha güzel, daha huzurlu bir kentin inşasının gayreti içinde olacağız.

Bu vesileyle, bizi geçtiğimiz dönem Altıeylül ’den aday göstererek bu millete hizmet etme şerefini bahşeden, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a;

Yaklaşık 7 yıldır birlikte yol yürüdüğümüz partimizin İl ve İlçe teşkilatlarına, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarına, mahalle başkanlarına ve yönetimlerine, milletimize birlikte hizmet ettiğimiz bütün muhtarlarımıza;

Yine yaklaşık 7 yıldır birlikte çalışmaktan gurur duyduğum mesai arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle, bir kez daha bu süreçte de bizimle birlikte yürüyecek olan siz değerli vatandaşlarıma teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2024, 15:18

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER