Edremit Kazanacak, Balıkesir Kazanacak

Cumhuriyet Halk Partisi Edremit buluşması bugün binlerce kişinin katılımıyla Edremit Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

Edremit Kazanacak, Balıkesir Kazanacak

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Edremit Ticaret Odası önünde büyük bir sevgi seli ile karşılandı.  Edremit Belediye Başkan Adayı Mehmet Ertaş, Cumhuriyet Halk Partililer ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği AKIN ve ERTAŞ Edremit Cumhuriyet Meydanından halka seslendiler. 
BALIKESİR’DE AHMET, EDREMİT’TE MEHMET
CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın; hiç kimseyi ayırmadıklarını söyleyerek, herkesten destek istedi. 10 yıl boyunca vekillik yaptırdığı için Edremit Halkının önünde saygıyla eğildiğini dile getirdi. Türkiye’de örnek siyaseti Balıkesir’den başlatacağını ifade eden Akın; “ Bizde bahane yok. Edremit hak ettiği yere gelecek. Bizler partimize ve milletimize bağlıyız. Ben Edremit’ten çok destek aldım. Beni Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı yapmak için çok çalışmanız gerekiyor. Ben bu zamana kadar ahlaklı siyaset yaptım. Çünkü ben memleketimin bütün evlatlarını seviyorum” dedi. 
Başkan olduktan sonra Edremit Körfezi’nin ve denizimizin tertemiz olacağının altını çizen Akın; “ Avrupa Birliği 26 milyon Avroyu geri gittiğini söylüyor. Elinde tahsisi olmayan projeye nasıl onay geldi de bu para gitti. Bizim bahaneye ihtiyacımız yok. Biz bahane değil icraat yapacağız” diye konuştu. 

MEHMET ERTAŞ : İŞİMİZ GÜCÜMÜZ EDREMİT'LİLERLE EDREMİT  OLACAKTIR.
 Cumhuriyet Halk Partisi Edremit Belediye Başkan Adayı Mehmet Ertaş; yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi. 
“Sevgili Edremitliler. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ahmet Akın kardeşim de bugün Edremit'te, Edremitlilerle, bizlerle... Kendisine hoş geldiniz diyerek, bütün Edremit'lileri, birlikte, sevgiyle selamlıyoruz. Hem Edremit'i hem de büyükşehiri birlikte kazanacağımıza kesinlikle inanıyoruz. Bunun için de Edremit'i en yüksek oyla kazanmak için çalışıyoruz. Narlı'dan Bostancı'ya, Hacıarslanlar'a; Tahtakuşlardan Ortaoba'ya, Mehmetalan'a, Çıkrıkçı'ya; Çamcı'dan Dereli'ye, Yaşyer'e selam ve sevgilerle...Altınoluk, Güre, Akçay, Zeytinli, Kadıköy'e, bütün mahalleleriyle merkez Edremit'e sevgiler, sevgilerle...
Bugün, hem şahsi hem de siyasi yaşamımın dönüm noktasındayım. Siz değerli Edremit'lilerle, Edremit'imiz için hep birlikteyiz, el eleyiz. Köylü komşunuz, kardeşiniz, evladınız, CHP Edremit belediye başkan adayınız Mehmet Ertaş olarak bu beraberliğin yüksek onuru, derin heyecanı ve olanca coşkusu içindeyim. 31 Martta da en yüksek oyu alarak, Edremit Belediye Başkanlığını kazanacak olmanın sorumluluğu yanında, heyecanı ve coşkusu ile şimdiden, sizler gibi dolup taşıyorum. Bu duygularla hepinizi, her birinizi yüreğimle, sevgimle selamlıyorum.
Ben Mehmet Ertaş, bir belediyeci olarak karşınızdayım.Hayata atıldıktan sonra, ömrümün neredeyse yarısında belediyecilik yaptım.Siyasi yaşamımda üstlendiğim ilk görevim "belediyecilik" oldu.
1999'da  ve 2004 yılları arasında iki dönem, on yıl Zeytinli Belediyesi meclis üyeliğinden sonra, 2014 Yılında da beş yıl daha Edremit Belediye meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı yaptım. Ayrıca hem Zeytinli Belediyesinde hem de Edremit Belediyesinde, meclis kararları ile bir süre belediye başkanlıklarını da üstlendim. Ayrıca beş yıl da Edremit Körfezi Belediyeler Birliği meclis ve encümen üyeliği ile başkanlığında da bulundum.Zeytinli ve Edremit Belediyelerinde 15 yıl, doğrudan ve her noktasında görev yaparak, etle tırnak gibi olduğum belediyeciliğin, 1999'dan bugüne kadar 25 yıldır, hiç kopmadan, hep içinde oldum.Çünkü Edremit'imize ve Edremit'limize belediyecilikle hizmet etmek, benim sevdam oldu.Benim "işim gücüm" oldu.Ayrıca hem Edremit Ticaret Odası, Ziraat odası ve spor kulüplerinde de başkanlık ve yöneticiliklerde de bulundum.
İnanıyorum ki sevgili Edremit'lilerin büyük desteği ile meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte, Nisanın birinde, yeniden "işimiz gücümüz" Edremit olarak, yine iş başında olacağız.Şu anda Edremit belediye başkan adayı olarak çıktığımız bu yolda, ekip arkadaşlarımızla birlikte, işimize gücümüze, çoktan hazırız. Sadece "işimiz gücümüz Edremit" olarak, durup dinlenmeden, halkçı, toplumcu belediyeciliği, yerine getirip, Edremit'liler olarak verdiğiniz görevin hakkını vereceğiz.Edremit'in her mahallesinde, her caddesinde, her sokağında, her noktasında gözü, her taşında izi bulunan bir kardeşiniz olarak, bugün de neresinde bir sorun varsa, çözümüyle birlikte tanırım. Göreve gelir gelmez, her alanda, her noktada, kısa ve orta vadedeki öncelikli iyileştirmeler, beklenen acil çözümler ve rahatlatıcı geliştirmeler planlamamız" derhal uygulamaya konulacaktır.
Sevgili Edremit'liler! Mehmet Ertaş, siyasetçi ve belediyeci olmasının yanında, bir de iş insanıydı. Bugün artık yalnızca bir belediyeci olup, Edremit'in belediye başkan adayı olarak karşınızdayım. Bunun yüksek onurunu taşıyorum ve yaşıyorum. Edremit'e ve Edremit'lilere belediye başkanı olarak hizmet etme azim ve kararı ile dolup taşmaktayım. Bütün işlerimi, beş yıldan beri devretmiş durumdayım.
Artık "işimiz gücümüz" yalnızca Edremit'tir. Moral ve motivasyonumuz yüksek ve hazırlıklarımız tamdır. Bütün azmimiz ve olanca heyecanımızla, Edremit Belediye Başkanlığına başlayıp, hizmet bayrağını daha yükseklere taşımaya  hazırız. Edremit'imizde belediyecilik, Mehmet Ertaş için bir sevda işidir. Siyasi yaşamımın 25 yılı, bunun hem kanıtıdır hem de garantisidir. Hiç kimseyi ve hiçbir kesimi ayırmadan, ayrıştırmadan, kayırmadan, haktan, hukuktan, adaletten yana Cumhuriyet Halk Partili halkçı bir belediye başkanı olma sorumluluğunun ağırlığını, daha bugünden omuzlarımda taşıyorum.
Görevi devraldığımızda, öncelikli işimiz, belediyemizde mali disiplini her birime yayarak, yenilenmiş, güçlendirilmiş ve etkili yönetim anlayışını oturtmak olacaktır.İşini bilen ve işini en iyi yapan liyakatli, donanımlı, çalışan, çözüm üreten kadrolarla da iş ve yönetim disiplinini kurarak, hızlı ve etkili belediyecilik anlayışımız derhal uygulamaya geçirilecektir. Edremit halkı ile, CHP'nin halkçı, toplumcu, sosyal belediyecilik anlayışını, 24 saat üzerinden gerçekleştireceğiz.
Edremit'lilerle, Edremit Belediyesi arasında, görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesi içinde tam bir güven ilişkisi kurularak, halkçı belediyecilik her anında kendini gösterecektir.  Edremitimizin neresinde, hangi mahallesinde, hangi hanesinde bir sorun varsa, Edremit Belediyesi orada olacaktır.
İlçe belediyesi olarak, görev ve sorumluluk alanına giren bütün alanlarda, bütün noktalarda ve bütün konularda hiçbir mazerete yer vermeden çözüm ve iş üretilecektir.Göreve geldiğimizde gerçekleştirmek üzere, Edremitimizin bugününe ve yarınlarına ait olmak üzere çok yönlü, gerçekçi ve etkili altın projelerimiz, ilerleyen günlerde Edremitlilerle ayrıca ve doğrudan paylaşılacaktır.Temel belediyecilik hizmetleri en modern, en hızlı, en faydalı ve en istenilen şekilde olması gerektiği gibi fazlası ile yerine getirilecektir. Edremit Belediyesi olarak Edremit'lilerle, öncelikle doğrudan ve saygı temelinde, hızlı, çözüm odaklı ve sürekli bilgi akışı içinde olunacaktır. 
Yurttaşlarımızın dertlerini, sorunlarını sürekli dinleyen ve anında ilgili birimlere ileten sorun-çözüm birimi devreye sokularak, güven ve memnuniyet sürekli hale getirilecektir.Yaptıkları büyük ve özverili olup aynı zamanda belediye arasında çok önemli ve çok değerli bir köprü durumunda olan, olmazsa olmaz yerel basınımızla doğrudan, işlevsel, saydam, dengeli, düzeyli, hakkaniyetli, eşitlikli, yakın ve sürekli bir ilişki içinde olunacaktır. Edremit'in ve Edremit'linin yararını esas alan bir duyarlılık içinde, basınımızın haber alma ve haber verme görev ve sorumluluğun daima yanında olup, bu yönde desteklemeye devam edilecektir. Meslek odaları, sendikalar, dernekler ve diğer bütün toplum kesimleriyle birlikte, uyum içinde, yan yana, bir araya gelebilmeye özen gösterilecektir. 
Bütün esnafımızla en üst noktadan çözüm odaklı hizmet ilişkisi içinde olacağız.Yeşil bir yaşam ve gelecek yaratma adına çevreye duyarlılık ve doğal dengeyi önemseyen ve önceleyen bir anlayışı öne çıkarıp, daha yaşanabilir kent ortamının yaratılması yönünde gerekenler yapılıp, gerekli önlemler alınacaktır.Özellikle Kazdağlarımızı merkeze oturtarak, doğal çevre duyarlılığımız ve korumacılığımız, bütün uygulamalarımızda kırmızı çizgimiz olacaktır.Ekilebilir topraklarımız, zeytinimiz ve denizimizle ilgili keskin duyarlılığımız ödünsüz devam edecektir.
Özellikle merkez mahallerimizde olmak üzere Edremit'imizin de birikmiş önemli bir sorunu olan otopark konusunda, Büyükşehir Belediyemizle eşgüdüm içinde çözüm üretici çalışmaya derhal başlanacaktır.Son yıllarda iklim değişikliğine de bağlı olarak kentimizde de zaman zaman yaşana sel ve su baskınları hakkında gerekli olan bütün önlemler önceden alınacaktır.
Narlı Mahallemizden başlayarak Bostancı Mahallesi ve havaalanına kadar hafif raylı sistem ulaşımını gerçekleştirmek için Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ortak çalışma için derhal girişim ve hazırlık başlatılacaktır.Bölgemiz için de ciddi ve öncelikli bir tehlike olan deprem gerçeği sorunuyla ilgili mevcut ve yeni yapılar konusunda, hukuksal düzenlemeler ışığında önlemler alınması çalışmalarına başlanacak olup, olası afetlere yönelik acil eylem planlamaları hakkında ilgili bütün resmi ve sivil kurum ve kuruluşlarla etkili işbirliği çalışmaları gerçekleştirilerek kurumsallaştırılacaktır.
Çok yönlü turizm bölgesi özellikli olan Edremit'imizde, turizmi bölgemizde karşılığı bulunan her dalında etkinleştirerek, 12 Ay'a yaymak için gereken her çalışma, bütün sektörel paydaşları ile birlikte ele alınarak yürütülecektir. Plan dahilinde yağmur suyu hatları bir an önce yenilenecektir.
Bir plan dahilinde, sosyalleşmeyi gerçekleştirmek amaçlı, özellikle de kentin merkezi yerlerinde, araç trafiğine kapalı, yayalaştırılmış güzergah veya sokaklar düzenlenecektir.Ketimizde oturup yaşayan emeklilerimiz, ekonomik durumları gereğince, belediyemizin iştiraki olan Ed-Bel'in işletmelerinden indirimli olarak hizmet alabilmeleri için Ed-Bel Emekli Kartı uygulamasına başlanacaktır.
Engelli yurttaşlarımız için engelsiz yaşam ve hobi alanları yaratılarak yaşamlarının kolaylaştırılıp, doğrudan sosyal yaşama katılımları sağlanacaktır. Sokakta yaşamlarını sürdüren sevimli can dostlarımız için kısırlaştırma dahil, iyileştirme merkezleri ve sağlıklı yaşam alanları yaratılacaktır. Belli merkezlerde açılacak olan yeni kreşlerle aileler, iş yaşamı ve sosyal yaşam olanaklarına kavuşturulacaktır.Çocuklarımızın sosyal yaşam içinde eğlenerek sosyalleşip kendilerini geliştirmelerine yönelik oyun ve eğlence alanları yaratılıp, var olanlar da yenilenip geliştirilecektir.
Yetenekli yurttaşların kendilerini gerçekleştirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve böylece kentin sosyal, kültürel yaşamına katkı sağlamak için yerel sanatı, yerelde sanatı ve sanatçıyı destekleyici, geliştirici olanaklar yaratılacaktır. Özellikle Edremit kent merkezinde olmak üzere zeytinciliğimizle ilgili bütün faaliyetleri, girişimleri teşvik, destek, marka tescil gibi işlemleri kolaylaştırmak ve kentimizde yaygınlaştırmak için kapsamlı bir zeytin hali, zeytin çarşısı ve zeytin müzesi yapı ve mekânların oluştırulması ve yaratılması için gereken her türlü çalışma derhal başlatılacaktır.

Köylü üreticilerin ve küçük üreticilerimizin denetimli doğal ve sağlıklı ürünlerini yine sağlıklı bir şekilde halkla buluşturmak için yerli, doğal ya da organik ürünler köy pazarı oluşturulacaktır. Kentimizin merkezleri konumunda sayılabilecek alış veriş güzergahlarında ve noktalarında, yenileme ve güzelleştirme düzenlemeleri yapılarak, iş yerleri ve esnaflarımıza için daha fazla hareketlilik sağlanacaktır.İl olmaya çoktan aday olan Edremit'imizin, İkinci Yüzyıla yaraşır büyük ve görkemli bir kent meydanı, sosyal donatıları ile ortaya konularak, güvenlikli, ulaşılabilir olarak hayata geçirilecektir.
Otopark sorunu olmayan, güvenlikli, kolay ulaşılabilir, modern kapalı  pazar yerlerimiz hızla çoğaltılarak yaygınlaştırılacaktır. Kentimiz genelinde yurttaşlarımızın geleneksel etkinliklerini gerçekleştirmek için bir araya geldikleri özel günlerinde kullanılmak üzere sosyal donatılı sağlıklı ve güzelleştirilmiş mekanlar veya alanlar oluşturacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz için, kentimizin genelinde sağlıklı bugünleri ve sağlıklı gelecekleri adına mini futbol, basketbol, voleybol sahaları gibi çok amaçlı spor alanlarını yaygınlaştırılacaktır.

İkinci Yüzyıla yaraşır bir Edremit'i, bütün Edremit'liler için hızla ve yeniden yaratmak için yola çıktık. Demokratik, adaletli, halkçı, toplumcu ve sosyal belediyecilik anlayışımızla, aziz Atatürk'ün iki kez ziyaret ettiği Edremit'imiz için onun izinde yürüyerek, sözümüz olsun, andımız olsun, bugünden tezi yok artık "işimiz gücümüz Edremit'lilerle Edremit" olacaktır” dedi.

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER