AKÜLÜ SANDALYESİNE KAVUŞAN VATANDAŞ DUYGULANDIRDI

AKÜLÜ SANDALYESİNE KAVUŞAN VATANDAŞ DUYGULANDIRDI

 AKÜLÜ SANDALYESİNE KAVUŞAN VATANDAŞ DUYGULANDIRDI
- ‘DÜNYA’YA YENİDEN GELDİM'
 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde uzun yıllar seyyar ayakkabı boyacılığı yapan ancak geçtiğimi yıl geçirmiş olduğu bir rahatsızlık nedeniyle yaklaşık bir yıldır yürüyemeyip evine mahkum olan vatandaşın imdadına Kaymakam Nihat Nalbant yetişti.
Ayvalık’ın merkez mahallelerinden Hamdibey’de ikamet eden 68 yaşındaki Oktay Güzey’in dört duvar arasında yaşamaya mahkum olması nedeniyle, bu vatandaşı yeniden toplum arasına girebilmesi amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca satın alınan bir akülü tekerlekli sandalye bizzat Kaymakam Nalbant tarafından engelli vatandaşa teslim edildi.
İhtiyaç sahibi vatandaş Oktay Güzey’in evine kadar götürülen akülü tekerlekli sandalyenin teslimatı sırasında Kaymakam Nihat Nalbant’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Fitnat Özgüç, Vakıf Mütevelli Heyet Üyesi Osman Arslan ve SYDV Müdürü Mukaddes Gündoğan hazır bulundu.
Kaymakam Nalbant, akülü tekerlekli sandalyeyi nasıl kullanması gerektiği konusunda Oktay Güzey’i bilgilendirirken, teknik sorunlarla karşılaştığında nerelere başvurması gerektiğini de detaylarıyla anlatması dikkat çekti.
Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan Oktay Güzey, yaklaşık 50 yıldır Ayvalık’ta Talat Paşa Caddesinde seyyar kundura boyacılığı yaptığını ve geçen yıl geçirdiği rahatsızlık nedeniyle de artık hayatının bir parçası olarak gördüğü bu cadde esnafı ve arkadaşlarından uzak kalmak zorunda kaldığını kaydederek, “1 yıldır arkadaşlarımı görmek üzere çarşıya inemiyordum. Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ederim. Zaten Kaymakam beyin, bizim gibi yoksul ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara gösterdiği ilgiden çok memnunuz” şeklindeki sözleri dikkat çekti.
 
KAYMAKAM NALBANT DUYGULANDI
Engelli vatandaş Oktay Güzey’in sözleri karşısında duygulandığı gözlenen Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ise, “Sen vakfımıza müracaat ederek kardeşinin tekerlekli sandalye ile seni gezdirdiğini, bu nedenle ona yük olduğunu, onun işlerini engellediğinden dolayı üzüntü duyduğunu beyan etmişsin.  Bizde yapmış olduğumuz toplantıda mütevelli heyeti üyelerimizle birlikte sana bu akülü tekerlekli sandalyeyi almayı uygun gördük ve aldık. İnşallah güle güle kullanır, arkadaşlarının yanına giderek hasret giderir, eve  gelirken de evin ufak tefek ihtiyaçlarını getirirsin. Bir ihtiyacın bir sıkıntın olursa yine bana bildir her zaman yardımcı olmaya hazırım” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2011, 18:08
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER