BALYA’DA BELEDİYE İSTİHDAM İÇİN DÜĞÜN SALONU’NU KİRAYA VERDİ

BALYA’DA BELEDİYE İSTİHDAM İÇİN DÜĞÜN SALONU’NU KİRAYA VERDİ

Balıkesir’in Balya ilçesinde, belediye atıl durumda bulunan düğün salonunu kiraya verince 30 bayan için işyeri oldu.
Belediye Düğün Salonu’nda İŞBİR için çuval dikildiğini bildiren Belediye Başkanı Dündar Cengiz, vardiyanın ikiye çıkarılmasıyla işçi sayısının 60’a çıkacağını söyledi.
Balıkesir’in en az nüfuslu Balya ilçesinde belediye, istihdamı artırmak için başlattığı çalışmaları sürdürürken kullanılmayan düğün salonunu da işyeri haline getirdi.
Düğün salonunu ER-AL Asya tekstil firmasına kiraya veren belediye 30 bayanın iş sahibi olmasını sağladı. İlçedeki istihdamı artırmak için çalıştıklarını bildiren CHP’li Belediye Başkanı Cengiz Dündar, “İlçemizdeki maden ocaklarında yaklaşık 400 işçi çalışmaktadır. Bu arada 1997 yılında yaptırılan ve atıl olan düğün salonunu kiraya verdik. Burada açılan çuval dikme atölyesinde 30 bayan iş sahibi oldu. Şimdi ikinci vardiya için 30 bayan daha alınacak. Bunun için de İş-Kur ile birlikte kurs açacağız. Bu kursu bitirenlerde orada çalışacak. Şu anda 30 olan işçi sayısı 60’ a çıkmış olacak. İlçemize yatırım yapmak isteyenlere yardımcı olmaya hazırız. Yeter ki insanlarımız iş bulsun. Bayanlarımızı iş sahibi yapan firma yetkililerine de teşekkür ediyoruz” dedi

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2011, 18:13
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER