AYVALIK ADALARI TABİAT PARKI İÇİN DEV ADIM

AYVALIK ADALARI TABİAT PARKI İÇİN DEV ADIM

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan Türkiye’nin en büyük tabiat parkının ekoturizme kazandırılması için Ayvalık Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde dev bir proje hazırlanıyor. 
  Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın da kaynak destek vermesi halinde, Ayvalık Ticaret Odası öncülüğünde; Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yanı sıra Milli Parklar Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şefliğince ortaklaşa dev bir adım atılması düğmeye basıldı.
  Hazırlanan proje kapsamında, Ayvalık’ın onlarca çeşit turizm alternatiflerine yepyeni bir seçenek daha sunulması amaçlanıyor.
  ATO’da düzenlenen toplantıda, başkan Rahmi Gençer’in yanı sıra Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, ATO yöneticisi Zeynep Kürşat ve Milli Parklar Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şefi Atasay Tanrısever bir araya gelerek, ilçedeki ekoturizmin geliştirilmesi ve bu alanda ilçeye yepyeni bir soluk kazandırılması için hazırlanan projeyi masaya yatırdılar.
  Haziran ayına kadar hayata geçirilmesi öngörülen proje kapsamında, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın ilçeye gelen turistlerce bisiklet ve yaya olarak gezilebilmesinin önünün açılması amaçlanıyor.
  Bu kapsamda; Hakkıbey Yarımadası, Şeytan Sofrası ve Pateriçada daki, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içindeki yollara yönlendirme ve bilgilendirme levhalarının konuşlandırılmasının yanı sıra mevcut yürüyüş yollarının da rehabilite edilmesi planlanıyor.
  ATO Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık’ın turizm sezonunun uzatılmasının yanı sıra gecelik konaklama sayısının arttırılmasının amaçlandığı projenin hayata geçmesiyle birlikte, ilçedeki turizmin yepyeni bir vizyona daha kavuşacağına inandığını söyledi.
  Gençer, Ayvalık’ın turizm alanındaki alternatiflerine bir yenisini daha ekleyerek, ilçedeki ekoturizme yeni bir boyut kazandıracağına inandıklarını belirterek, “Hazırladığımız projeyle oluşturacağımız İngilizce ve Türkçe olacak özel tanıtım rehberi ile Ayvalık’ın hem tanıtımını yapmak hem de ilçe gelen yerli ve yabancı turistlere kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Ayvalık’ın gezilebilecek yerleri, manastırlar, müzeler, camiiler, galeriler ve sanatçılarımızın çalışma atölyelerini belirgin olarak göstermek istiyoruz. Bunun yanı sıra Milli Park alanı içerisinde yürüyüş yollarına, gelen turistlerimiz ve konuklarımızın ulaşabilmelerini amaçlıyoruz. Böylelikle Ayvalığımızda doğa ile insanlarımızı buluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.
  Hayata geçirecekleri proje ile Ayvalık’a insanların bundan sonra ilçeye yürüyüş yapabilmek için bile gelebileceğine inandıklarını kaydeden Gençer, “Bunun yanı sıra da şehir merkezinin yanı sıra Alibey Adasındaki görülmesi gereken yerleri ve önemli değerlerimizi daha bilinçli olarak gezip görebilme imkanına kavuşmuş olacaklar” ifadelerini kullandı.
  SOYKAN, “HAZIRLADIĞIMIZ PROJE İLÇE TURİZMİNE YEPYENİ BİR ALTERNATİFTİR”
  Hazırladıkları projenin, ‘Ayvalık Alternatif Turizm Aktivitelerinin Geliştirilmesine yönelik olduğunu vurgulayan Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ise, Ayvalık’ta halen deniz, kum ve güneş turizminden yararlandığına dikkat çekerek, “Bu güzel ilçede bunların dışında gastronomi ve kültürel turizm alternatifleri var. Bizim yaptığımız bu alternatiflere yepyeni bir seçenek daha sunmaya yöneliktir” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2013, 20:52
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER