Ayvalık'ta Minik Yüreklerin 23 Nisan Coşkusu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Ayvalık'ta Minik Yüreklerin 23 Nisan Coşkusu

Ayvalık'ta saat 09.00'da ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, daire amirleri, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların hazır bulunduğu çelenk sunma töreninin ardından etkinlikler, Hüsnü Uğural Stadyumu'nda sürdü.

Yüzlerce Ayvalıklının katıldığı stadyumdaki etkinlikler; Ayvalık Belediyesi'nin efsanevi bando takımının eşliğinde saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın bir ağızdan okunmasıyla başladı.

Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık İlçe Mili Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Bugün, büyük bir coşku ve gururla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günün değerini bir kez daha idrak ediyoruz.”dedi.

23 Nisan 1920 tarihinin Türk Milleti’nin kendi kaderini eline aldığı, egemenliğini ilan ettiği ve tüm dünyaya bağımsızlığının sembolü olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığı bir tarih olduğunu hatırlatan Bahadır, “Bu tarih, aynı zamanda milletimizin yeniden doğuşunun ve kurtuluş mücadelesinin en önemli adımlarından birinin atıldığı gündür. Bu mücadelenin zaferle sonuçlanmasında Ayvalık, Milli Mücadele yıllarında büyük bir direniş göstermiş ve bağımsızlığımızı kazanmamıza katkı sağlamış bir ilçemizdir. Ayvalık, Yunan işgali altındayken halkın direnişiyle ayakta kalmış, vatanseverlerin fedakarlıklarıyla özgürlüğüne kavuşmuştur. Ayvalık’ın kahramanları, işgalcilere karşı direniş göstererek bağımsızlık mücadelemize katkıda bulunmuşlardır. Onların cesareti ve azmi, bugün burada bir araya gelmemizin anlamını daha da derinleştiriyor. Bu özel gün vesilesiyle, Ayvalık’ın Milli Mücadele dönemindeki kahramanlarını şükranla anıyorum. Ayvalık’ın direnişi, bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisi, bugün burada bulunan öğrencilerimiz için de ilham kaynağı olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün bu özel günü sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın çocuklarına armağan ederek, barışın ve kardeşliğin evrensel bir simgesi haline getirdiğine işaret eden Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahadır, “ Bugün, bu büyük liderin çocuklara olan inancının ve onlara duyduğu sevginin bir ifadesi olarak, bayramımızı coşkuyla kutluyoruz. Bizler, Atatürk’ün açtığı yolda, onun gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerleyerek, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak olan siz gençlerin yetişmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sizler, bu ülkenin geleceği, umudu ve en değerli varlıklarısınız” diye konuştu.

Güner Bahadır’ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri öğrencilerin gerçekleştirdiği gösteriler, bayram nedeniyle okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi ve resmigeçit ile sona erdi.

BAŞKAN ERGİN MESAJ YAYINLADI

Öte yandan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yayınladığı mesajda, "Sadece büyük liderler geleceği küçük kalplere emanet eder. Dünyada çocuklara armağan edilen En Güzel Bayram Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.

(MAYHA)

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2024, 14:20

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER