Ayvalık’ta CHP’li Kadınlardan “Medeni Kanun” Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ve 81 ilde eşzamanlı yapılan basın açıklaması, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de CHP’li kadınlar tarafından seslendirildi.

Ayvalık’ta CHP’li Kadınlardan “Medeni Kanun” Açıklaması

CHP Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka’nın Medeni Kanun’a ilişkin yaptığı basın açıklamasını, CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları Başkanı Oya İslimyeli Ulutim okudu.

Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin’in hazır bulunduğu basın açıklamasını seslendiren Oya İslimyeli Ulutim, “Cumhuriyetimizin kuruluşuyla birlikte egemenlik hakkı halka geçmiştir. Bu, çığır açan bir devrimdir. En büyük ikinci devrim ise eşit yurttaşlık hakkıdır. Eşit yurttaşlık hakkı laik düzen içinde kurulmuştur. 17 Şubat 1926’da kabul edilen Medeni Kanun, 4 Ekim 1926’da yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte eğitimde, toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal yaşamda kadınlar ve erkekler eşit haklara sahip olmuştur.” dedi.

Medeni Kanun'un kadın-erkek eşitliğine sağladığı katkıları anlatan Başkan Ulutim, “Günümüzdeki siyasi iktidarın kadın haklarına yönelik tehditleri eleştirdi. Kadınların kazanılmış haklarının korunması gerektiğini ve Medeni Kanun'un yeniden yazılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Siyasi iktidarın kadın haklarına yönelik politikalarını eleştiren Ulutim, kadınların haklarını savunmak için örgütlü bir şekilde mücadele edeceklerini kaydetti.

SÜRESİZ NAFAKA VE BOŞANMA SÜREÇLERİ ELEŞTİRİLDİ

Açıklamada süresiz nafaka ve boşanma süreçlerine ilişkin tartışmaları da dile getiren CHP’li kadınlar; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarıdaki, süresiz nafakanın hakkaniyete uygun olmadığı ve boşanma süreçlerinin hızlandırılması yönündeki düşünceleri de sert bir dille eleştirdi.

 KADINLARIN HAKLARINI KORUMA KARARLILIĞI

CHP Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka’nın Medeni Kanun’a ilişkin yaptığı basın açıklamasını seslendiren CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları Başkanı Oya İslimyeli Ulutim,  kadınların haklarını koruma ve güçlendirme kararlılıklarını vurgulayarak,  siyasi iktidara karşı örgütlü bir şekilde mücadele edecekleri ve Medeni Kanun'un temel prensiplerinden asla ödün vermeyecekleri de sözlerine ekledi.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER