CHP’li Aytekin’den Ak Partili Çelik’e sert yanıt

“Esas Sen Özür Dileyeceksin Adil Bey!”

CHP’li Aytekin’den Ak Partili Çelik’e sert yanıt

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen 51 hektarlık ağaçlık alanı küle çeviren orman yangınını ardından, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla yanan alanlarda filizlenen yeni nesil ağaçlar kamuoyuna tanıtılmasına ait törende AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik’in, “Ayvalıklılar bizlere özür ve teşekkür” borçlu şeklindeki sözlerine CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’den sert yanıt geldi. 

Ensar Aytekin; AKP Balıkesir Milletvekili Adil Çelik’in Ayvalık halkına yönelik kullandığı, “Bu bölgedeki yanan  alanın imara açılacağını savunanlar vardı. Bu iddiaların üzerinden iktidar partisi töhmet altında bırakılıyordu. AK Partili Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili Milletvekilleri ve AK Parti teşkilatları bu konuda zan altında bırakılmaya çalışılıyordu. Bizler töhmet altında kaldık. Şimdi o gün bunları konuşan çevreciler, çevreci örgütler, sivil toplum kuruluşları  ve Ayvalıklılar, herhalde bizlere büyük bir özür borçlusunuz. Ondan öte, o gün bu iddiaları savunanların arasında yoksanız bile geldiğimiz bu noktada bizlere bir teşekkür borçlusunuz. Çünkü Balıkesir;  deniziyle güzel, ormanıyla güzel. Biz de Balıkesirli yöneticiler olarak bu şehri bu haliyle korumaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın” şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

CHP’li Ensar Aytekin yaptığı açıklamada, “19 yıldır, Kazdağları’ndan Madra’ya, Kapıdağ yarımadasından, Balya’ya dağlarını delik deşik ettiğiniz, madencilere peşkeş çektiğiniz,  coğrafyayı kel tepelere çevirdiğiniz yetmezmiş gibi Ayvalıklılara utanmadan sıkılmadan özür dileyin demek akıl tutulmasıdır.” ifadelerini kullandı.

 

9 ay önce Şeytansofrası eteklerinden başlayıp, Badavut mevkiine kadar uzanan 24 bin 579 adet ağacın küle döndüğü orman yangıyla Ayvalık’ta çok ciddi bir doğa katliamı yaşandığını belirten Aytekin “Etki alanıyla birlikte 60 hektara kadar uzanan bir alan yandı. Yangın sonucu doğal yaşam ciddi zararlar gördü. İnsanlar geçmiş dönemde çıkan yangınlar sonrası AKP’nin Türkiye’nin her yerinde yaptığı gibi imara açma girişimini düşünerek haklı olarak endişe etti ve kamuoyu oluştu. Gelinen bu süreçte, bir helikopter dolusu devlet ricali, Orman Bölge Müdürlüğü, söz konusu alandaki ağaçlandırma faaliyetlerine başladı. ‘Bir ağaç yanınca, yerine yenisini dikeriz’ mantığını düşünenlerin çevreciliğe bakışı sorgulamaya muhtaçtır. Zira yanan ağaçlar, yok edilen yaşamlar canlılardır. Çocuğunuz öldü diye ‘yerine yenisini yaparız’ diyemezsiniz. Yasını tutarsınız.” dedi.

 

“HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ”

Ayvalık’taki yanan alanların yerine Orman Bölge Müdürlüğü öncülüğünde doğal gençleştirme yöntemiyle filizlenen fidanların kamuoyuna tanıtılmasına ait törende konuşan AK Partili Adil Çelik’in kullandığı sözlere işaret eden Aytekin, “Ancak yapılan törenlerde gördük ki, bütün suç Ayvalık’lılarınmış. AKP milletvekili Adil Çelik kalkıp Ayvalık halkı bizden özür dilesin demiş. Sizden kim niye özür dileyecek Adil Bey? 19 yıldır Kazdağlarını katleden siz, vahşi madencilikle doğayı katleden siz, çevre planlarını değiştirip rant alanları oluşturan siz,  beşli çetelere HES ruhsatları veren siz, Ayvalık’ta konuşma yaptığınız yerin yanıbaşındaki Karaaayıt’ta köyün içine maden ruhsatı veren siz, Pirina fabrikasına göz yuman siz, Bandırma’da gübre fabrikasının bütün çevre kirliliğine kör olan siz, yaz aylarında Körfez’i susuz bırakan siz,  kalkıp utanmadan sıkılmadan halkı suçlayan yine sizsiniz.” İfadelerini kullandı.

 

“ORTADA ÖZÜR DİLENECEK BİR DURUM VARSA, 19 YILDIR ŞEHRİ PERİŞAN EDENLERDİR”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin yaptığı açıklamada, aynı törende konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın açıklamalarına da atıfta bulunarak, “Anlaşılan o ki herkes, Ayvalık’a,  Ayvalıklıları fırçalamaya gitmiş. Vali bey, ‘Herkes aklını başına alsın’ diyor, AKP milletvekili ‘Bizden özür dileyin’ diyor. Ya siz kimsiniz? Bu şehrin yeşili mavisi şimdi mi aklınıza geldi? 

Kimse kusura bakmasın.  Ortada özür dileyecek birileri varsa onlar da bu beylik lafları kullananlardır. Bizler seçilmiş insanlarız, halkın bizden özür dileyecek bir şeyi yoktur. Bizler bu görevlere kendi isteklerimizle talip olduk, seçildik. Elbette vatandaş hassasiyetlerini dile getirecek, kaygılarını paylaşacak. Madem bir şey yapıyorsunuz, bırakın takdiri halk yapsın. Halkı fırçalamaya kalkanlar, Balıkesir’de seçimi kaybettiklerini şimdiden görüyorlar. Gider ayakta ortalığı karıştırmak istiyorlar.

Ortada özür dilenecek bir durum varsa, 19 yıldır şehri perişan edenlerdir. Bu olayda özür dileyecek biri varsa o da Adil Çelik’tir.” diye konuştu.

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER