DEVA Genel Başkanı Babacan Ayvalık’ta

DEVA Genel Başkanı Babacan Ayvalık’ta

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde partisinin ilçe başkanlık binasının açılışını gerçekleştirdi. Esnaf ziyaretlerinde de bulunan Babacan, vatandaşlarla bol bol sohbet etti.

 

Ayvalık’ta partisinin İl Başkanı Kemal Aydemir ve İlçe Başkanı Salih Oral Övüç’ün yanı sıra il ve ilçe yöneticileri, çok sayıda partililer tarafından karşılanan Ali Babacan, Cumhuriyet Meydanı’ndan açılışını yapacağı parti binasına kadar yürüyerek gitti.

Yol boyunca kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlarla sohbet eden DEVA Genel Başkanı Babacan, esnaf ziyaretleri de yaparak esnafların sorunlarını dinledi.

Babacan, Talatpaşa Caddesi’ndeki parti binasının önünde logo renkleri mavi ve beyaz balon yağmuruyla karşılandı.

 

“TÜRKİYE’DE HER VATANDAŞIMIZLA TEK TEK TEMAS KURACAĞIZ”

Açılış töreninde DEVA Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Salih Oral Övüç’ün selamlama konuşmasının ardından mikrofonu alan Ali Babacan, İzmir’den Ayvalık’a geldiğini ve İzmirlilerin çok misafirperver olmaları nedeniyle Ayvalık’taki programa 35 dakikalık bir gecikmeyle gelmek zorunda kaldıklarını anlatarak, “DEVA Partisi’nin kuruluşundan bu yana 15 aylık bir süre geçti. Bu süre içerisinde çok hızlı bir şekilde teşkilatlandık, teşkilatlanıyoruz. Kuruluşumuzdan 8 ay sonra hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir ilki gerçekleştirdik ve organik yollarla seçimlere girmeye hak kazanan bir siyasi parti olduk. Daha önce hiçbir parti bunu bu kadar hızlı gerçekleştirememişti. Balıkesir, 41 il içerisinde en hızlı teşkilatlana n ilimiz oldu. Türkiye genelinde 973 ilçemiz var ve bu 973 ilçede, partimizin ilçe başkanları görevinin başında. Her ilçemizde mahalle temsilcileri ve sandık sorumlularını belirliyoruz.  Tüm mahalle ve köylerimizde temsilcilerimiz olacak, aynı zamanda da her mahalledeki her sandık için en az 4 arkadaşımızı görevlendirmiş olacağız. Dolayısıyla da Türkiye’deki her vatandaşımız, her hane tek tek adıyla soyadıyla DEVA Partisi’nin birebir temas kurduğu vatandaşlarımız olacaklardır. Teşkilatlanmamız bu yüzden çok önemli. Bir başka çalışma alanımız, ülkemizin yarınları için detaylı eylem planları oluşturabilmek. Biliyorsunuz, iki hafta önce Adana’da tarım eylem planımızı duyurduk. Seçimden sonra kurulacak olan hükümetin, ilk 90 günde, ilk 365 günde tarım konusunda neler yapacağını 56 madde halinde açıkladık. Bu da Türkiye’de siyasette bir ilktir” dedi.

 

“HÜKÜMETE DERS VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’nin gündemiyle ilgili, sıhhatli bir perspektif ortaya koyabilmek, vatandaşların bu yoğun gündemi doğru bir şekilde anlamasına yardımcı olacağını savunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Aynı zamanda da ülkemizin anlık çıkan sorunlarına çözüm önerilerimizi duyurabilmek, bir bakıma hükümete önerilerde bulunmak ve ders vermeyi hedefliyoruz. Onlar her ne kadar, ‘Bir de kalkmış bize ders veriyor bunlar’ deseler de, biz ders vermeye devam edeceğiz. Çünkü buna ihtiyaçları var. Sorunları çözemiyorlar. Problemler büyüyor. Esnafımızın, çiftçimizi turizmle uğraşan vatandaşlarımızın derdi çok. Öğrenci kardeşlerimizin, eğitime şöyle teğet geçen herksin derdi çok. Hepsini biliyoruz ve hepsi için de çözüm üretiyoruz. ” ifadelerini kullandı.

 

“3 YIL SONRA YENİDEN AYVALIK’TAYIM”

Ayvalık’a 3 yıl önce ailesiyle birlikte yine geldiğini kaydeden Ali Babacan, “Bu güzel ilçenin sokaklarında dolaşmıştık. O zaman tabi DEVA Partisi henüz yoktu. Vatandaşlarımızla yine dertleşmiştik. Bu güzel ilçede çok güzel yerler var. Buraları detaylı bir şekilde gezip, görmüştük. 3 sene sonra kısmet yine burada sizlerle birlikte olmakmış. Ben Ayvalık Teşkilatımızın başkanı ve değerli çalışma arkadaşlarına sizlerin huzurunuzda başarılar diliyorum. Ayvalık hizmet binasının, hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. “ diye konuştu.

 

BABACAN’DAN BÜYÜKŞEHİRİN ESKİ BAŞKANI UĞUR’A GEÇMİŞ OLSUN TEMENNİSİ

Ali Babacan; İstanbul’da tedavi gören Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Ahmet Edip Uğur’a da geçmiş olsun temennilerinde bulunarak, kısa bir süre önce annesini kaybeden partisinin Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir’e de başsağlığı dilemeyi ihmal etmedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Ayvalık İlçe Başkanlık binasının açılış kurdelesini partililerle kestikten sonra esnaf ziyaretlerini sürdürdü.

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER