Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından, düzenlenen proje hazırlama seminerine ilgi büyük oldu.
Ayvalık Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen seminer, önceki gün saat 09.00 ile 16.00 arasında ATO’nun toplantı salonunda yapıldı.
GMKA görevlilerinin öncülüğünde, Eğitmen Candan Şahin tarafından verilen seminere; Ayvalık Ticaret Odası üyelerinin yanı sıra ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçedeki eğitim kurumlarının yöneticileri, ilçedeki KOBİ’ler ve söz konusu projeden yararlanmak isteyen vatandaşların katıldığı gözlendi.
Çanakkale ve Balıkesir illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) görevlileri tarafından ATO’daki yaklaşık 75 katılımcıya verilen proje yazma seminerinde,
Ajansın bu yıl için bölge genelindeki girişimcilere 16 milyon liralık hibe desteğinin 3 ayrı destek programıyla dağıtılacağı vurgulandı.
ASLAN PAYI TARIMA DAYALI SANAYİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMINA AİT
GMKA tarafından, 15 Şubat 2013’e kadar başvuruların kabul edileceğinin altı çizilen seminerde, destek programlarında en büyük bütçenin 6 milyon lira ile Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programına ayrıldığı belirtildi.
Güney Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren tarıma dayalı sanayi işletmelerinin ve kuruluşların bölgesel, ulusal ve uluslararası rekabet edebilirliklerinin artırılmasına ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla 6 Milyon liralık destek programına başvuracak projelere asgari 50 bin lira, azami ise 450 bin lira destek verileceği kaydedildi.
KOBİ’ler, Kooperatifler, Birlikler ve Ticaret Borsaları’nın başvurabileceği destek programının önceliklerinin ise; Tarıma dayalı sanayi sektöründe pazarlama, ihracat ve yenilikçilik kapasitesinin artırılması; Tarıma ve tarıma dayalı sanayi sektörüne yönelik makine, ekipman ve malzeme üreten işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması; Tarımda ve tarıma dayalı sanayi sektöründeki uygulamalarla çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlanması ve yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması; Tarımda ve tarıma dayalı sanayi sektöründe ihracat, yenilikçilik, pazarlama kapasitesinin artışına katkıda bulunacak ortak kullanım alanlarının geliştirilmesi olarak 4 ayrı kategoride toplanıldığı açıklandı.
Ayvalık Ticaret Odası’na ait toplantı salonunda gerçekleşen seminerde GMKA’nın açıkladığı destek kapsamında bir başka ana destek başlığı ise Turizmde Rekabetçiliğin Artırılması olduğu belirtilirken, Turizmde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı’nın amacının, Balıkesir ve Çanakkale bölgesine gelen turistlerin ortalama konaklama sürelerinin ve turizmden elde edilen gelirin artırılarak bölgenin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine katkı sağlamak olarak belirlendiği belirtildi.
Başvuran projelere asgari 50 bin lira, azami ise 450 bin lira destek sağlanan Turizmde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı’nın öncelikleri ise şöyle belirlendi: Bölge Turizminin Ulusal ve Uluslararası Alanda Tanıtılması; Öncelik-2: Alternatif Turizm Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Yaygınlaştırılması; Turizm Hizmetlerinde Kalite ve Çeşitliliğin Artırılması; Turizm Hizmetleri İçin Gerekli Enerji İhtiyacının Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Sağlanması olduğunun altı çizildi.
SOSYAL KALKINMAYA 5 MİLYON LİRA
Seminerde; GMKA’nın açıkladığı üçüncü destek programının ise Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı olduğu belirtildi.
Kamu Kurumları, Üniversiteler, Kamu Kurumu niteliğindeki kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin yararlanabildiği destek programının amacı Toplumun tüm kesimlerinin yaşam kalitesinin ve refah düzeyinin yükseltilmesinin hedeflendiği belirtildi.Toplam 5 Milyon lira bütçeye sahip Sosyal Kalkınma Mali Destek Programında asgari desteğin 50 bin lirayken azami desteğin ise 250 bin lira olarak belirlendiği vurgulandı.
Ayvalık’taki seminerde; GMKA’ya ait Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’nın önceliklerinin ise; Dezavantajlı grupların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının artırılması; Sivil toplumun etkinliğinin ve katılımcılığının artırılmasının yanı sıra eğitim ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesinin amaçlandığına vurgu yapıldı.
AYVALIK’TA GMKA’NIN YENİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI ANLATILDI
Yayınlanma :
21.12.2012 19:36
Güncelleme :
21.12.2012 19:36


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: