Altıeylül Belediyesi, İŞKUR ile protokol imzalandı

Altıeylül Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilen girişimcilik kursları için yeni protokol imzalandı.İki yıldan bu yana Altıeylül Gelişim Merkezinde devam eden girişimcilik kurslarının yeni dönem protokolü İŞKUR İl Müdürü...

Altıeylül Belediyesi, İŞKUR ile protokol imzalandı

Altıeylül Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilen girişimcilik kursları için yeni protokol imzalandı.

İki yıldan bu yana Altıeylül Gelişim Merkezinde devam eden girişimcilik kurslarının yeni dönem protokolü İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı’nın ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın katılımı ile imzalandı. Protokol töreninde konuşan İŞKUR Müdürü Balcı, "Her yıl İŞKUR, KOSGEB işbirliğince girişimcilik kursları gerçekleştiriyoruz. İki yıldır bu kursları Altıeylül Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle yapıyoruz. Geçen yıl yüz elli kişilik bir protokol yapmıştık. İnşallah bu yıl da yüz elli kişilik bir protokol yapacağız. Burada hedefimiz, elinde iş fikri olan vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları ve ekonomiye katkı sunup istihdam sağlamaları. Bu anlamda girişimcilik kurslarımızın geçmiş yıllarda çok faydasını gördük. İlimiz ve vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Protokol töreninde, kurslarda sadece yardım edilmediğini, vatandaşlara kendi ayakları üzerinde durabilmeyi öğretildiğinin altını çizen Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ise, "Vatandaşlarımız hem kendileri iş kuracaklar, hem de aldıkları bu eğitim sonucunda KOSGEB’ten 50 bin lira hibe, 100 bin lira da kredi imkanından faydalanmış olacaklar. Vatandaşlarımıza sadece yardım değil, kendi ayakları üzerinde durabilmeyi öğretebilmek önemli bir amaç. Bu amaç doğrultusunda bu protokolü sizlerle imzalamış olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Altıeylül Belediyesi olarak iki senedir bu protokolü imzalamışız. İlk sene yetmiş beş kişi, geçen sene yüz elli kişi, bu sene de yine yüz elli kişi olarak bu protokolü imzalıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu sayıyı arttırarak, daha çok vatandaşımıza dokunarak bu projeyi devam ettirmeyi amaç ediniyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER