Mini Mini Empati Kulübü’nden kuşlara sıcak yuva

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 15 Eylül Ortaokulu’nun 7-12 yaş aralığındaki 13 öğrencisi tarafından oluşturulan Mini Mini Empati Kulübü, büyüklerine örnek olacak çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Toplumdaki engellilere...

Mini Mini Empati Kulübü’nden kuşlara sıcak yuva

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 15 Eylül Ortaokulu’nun 7-12 yaş aralığındaki 13 öğrencisi tarafından oluşturulan Mini Mini Empati Kulübü, büyüklerine örnek olacak çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Toplumdaki engellilere yönelik farkındalık çalışmalarının ardından sokak hayvanları için 1 liraya kartpostal satarak mama satın alan kulübün üyesi minikler, bu kez de kuşlar için kendi elleriyle yaptığı ahşap yuvaları itfaiyeci ağabeyleriyle birlikte ağaçlara astılar.

Sam Jucin Tuncel’in adlı 10 yaşındaki minik öğrencinin öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Mini Mini Empati Kulübü öğrencilerinin kuşlar için sıcak yuva yapıp, bu yuvaları ağaç dallarına asmalarına ait çalışmaya; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Ahmet Yalvaç, Ayvalık Orman İşletme Şefi Deniz Meltem, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu (ASTED) Genel Koordinatörü Namık Tuncel, 15 Eylül Ortaokulu Müdürü Soner Suyolcu, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenci velileri de destek verdi.

Sabah saatlerinde hazırladıkları kuş yuvalarının zımparalarını okulda yapan öğrenciler daha sonra bu kuş yuvalarını Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği’ne götürdüler.

İtfaiye Amirliği’nde; bir yangın sırasında itfaiye erlerinin kullandığı ekipmanlar hakkında bilgi alan minik öğrenciler daha sonra da beraberinde götürdükleri kuş yuvalarını, itfaiye erleri tarafından başta itfaiye bahçesi olmak üzere, ilçenin dört bir yanındaki ağaçlara asılmasını sağladılar.

Mini Mini Empati Kulübü’nün Başkanı Sam Jucin Tuncel yaptıkları çalışma hakkında yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla birlikte oluşturdukları kulüplerinin yeni çalışmasının doğadaki kuşlara sıcak birer yuva kurabilmeye yönelik olduğunu vurguladı.

Arkadaşlarıyla birlikte kuşlara yuva olabilmesi için Ayvalık Orman Şefliği ve Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği’nin de destekleriyle hazırladıkları kuş evlerini ağaçlara konuşlandırılmasıyla bu yuvalarda onlarca kuşun sıcak bir ortama kavuşacağına inandıklarını kaydeden Sam Jucin Tuncel, Mini Mini Empati Grubu adına kendileri için son derece önemli olan bu çalışmaya destek veren herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 22:52
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER