Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin'den Sert Mesaj

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin'den Sert Mesaj

Başkan Vekili Birol Şahin Aile Çalıştayı’nda Sert Mesaj Verdi:

Vatanımızı Böldürmedik Aileyi de böldürmeyeceğiz.

Cinsiyetsiz, Milli, Dini, Ahlaki Değeri, Aile, Millet Devlet Bağı Olmayan İnsan Emperyalizmin Sömürü ve Tüketim Objesidir

İnsanlığın Tüketim Robotu Dönüştürülmesinin Önündeki Son Engel Ailedir

2023 Balıkesir Aile Çalıştay’ı Avlu’da başladı. Çalıştay açılış törenine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, il protkolü, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Açılış töreni öncesinde BASF Başkanı fotoğraf sanatçısı Osman Sipahi’nin fotoğraf sergisi açılışı yapıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin güçlü toplum için güçlü aile vurgusu yaparak aile yapısına karşı Emperyalist saldırıların sebebi ve yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Vekili Birol Şahin:”Aile vücuttaki hücreye, maddedeki atoma karşılık gelir. Hücrede görülen bozulma kısa zamanda bütün vücuda sirayet eder. Atomu parçaladığınızda madde vasfını yitirir.

Aile sadece insan tabiatının zorunluluğu olarak değerlendirilemez. Geleneksel aile milli ve manevi değerlerin yaşanarak öğrenildiği ve davranışa dönüştüğü ilk mekteptir.

Ailede verilen terbiye kadar aynı zamanda devredilen birtakım değerler de büyük önem taşımaktadır. Çünkü değerler bir alışkanlık tarzıdır. Belirli bir yaşa gelmiş bireye birtakım değerleri mantıken kabul ettirebilirsiniz ama bu değerleri bireyin davranışlarına yerleştiremezsiniz.

İnsan, hayatı, etrafındaki modellere bakarak, dinleyerek, gözleyerek öğrenir. Çocuğun etrafında anne baba, dede, nine, amca dayı teyze vardır. Gerçek aile tanımı budur.. Ancak bir bütün olan aile modernizmin sunduğu yaşan biçiminin sonucu maalesef parçalanarak anne baba çocuktan oluşan çekirdek aile denilen bir yapıya büründü.

Modernleşme fonksiyonel olarak hayatı belki kolaylaştırıyor ancak üzerinde bastığımız zemini kayganlaştırıyor.

Emperyalizm önce geleneksel geniş aileyi çekirdek aile modeline indirgemiştir. Günümüzde ise çekirdek aile, milli,  dini ve ahlaki değerlerin dışlandığı, değerleri ve bağları olmayan tek tip insan modeli oluşturmaya çalışan Kapitalizm ve Emperyalizmin en önemli tahrip alanı hedefi olmuştur alandır”

Emperyalizmin değerleri ve bağları olmayan hatta cinsiyetsiz tek tip insan oluşturma hedefi Özgürlük, eşitlik, çağdaşlık, tercih hakkı gibi kavramların içine saklanan Evrensel bir değer değildir. Kapitalizmin tek tip insan hedefindeki amaç kolay yöneteceği ve tüketim objesi oluşturmaktır.

Hiçbir bağı ve değeri olmayan hatta kadın/erkek gibi cinsiyet ayırımı olmayan bireysel ve yalnız insan modeli insanı öldürmek, insanı robotlaştırmaktır.

Kapitalizmin Modern insan, Evrensel insan diye sunduğu bu Yeni İnsan Modeli Robot gibi yüklenen yazılıma göre hareket eden, kumanda edilen bir üreten ve tüketen bir objeye dönüşmesi demektir.

Dünya toplumlarında çekirdek aile modelinin yaygınlığı, Tek Dünya Devleti, Tek İnsan Modeli Emperyalizmin kendi çıkarlarını “evrensel”  ilan etme çabasından başka bir şey değildir.

Bu popülerleştirilen insan modelinin oluşturulması sadece ülkemize dayatılan bir süreç değildir. Bütün milletlere bütün dünyaya dayatılmaktadır.

Bu sürecin başarısını engelleyen son kale ailedir.

Geleneksel aile Çekirdek aile ile yaygınlaştırılmasında başarılı oldular. Şimdi tek ebeveynli aile kolaylaştırılarak yaygınlaştırılmakta, anne babadan ayrı tek yaşama biçimi popülerleştirilmektedir.

Geleneksel aile çekirdek aileye dönüştürülerek çalışan anne babalar ile kreşte, bakıcılar ile büyüyen çocuklar dede, ninelerin yaşayarak davranış oluşturulması, ortak milli, dini ve ahlaki değerlerin nesillere sirayeti engellenmiş yozlaşmıştır.

Ailenin içine sokulan bu virüs toplumdaki şiddettin, uyuşturucu, alkol bağımlılığının, ahlaki, milli değerlerin yozlaşması ile sonuçlanmıştır.

Aile bugüne kadar kurulmuş olan tüm medeniyetlerde, dinlerde ve hukuk sistemlerinde toplumsal hayatın birliğini, bütünlüğünü sağlamaya yöneliktir.

Yeryüzünde onurlu bir yer edinmek istiyorsak kendimiz olmak, geleneksel kültür ve inanç değerlerine sahip olmak zorundayız.

Bunun için Güçlü Ailelere sahip olmalıyız. Güçlü aile güçlü millet güçlü devlettir.

İnsan tek başına bir birey değildir. Bireysellik kapitalizmin yutturduğu zehirlerden birisidir. Parça bütünden ayrı düşünülemez. Tek başına bir Hücre tek başına atom bir anlam ifade etmez. Vücuttan ayırdığınız hücre artık insan değildir.

Bir ülkenin geleceğini temsil eden sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirmek, çocuklarımızı eğitip, onların yarınlarını sağlam temeller üzerine inşa etmek mutlu aile tablosu çerçevesinde mümkün olabilir

Geleneksel Aile bağlarını güçlendirerek milletimizin birliğine, değerlerine savaş açanlara hep birlikte karşı durmalıyız.

Toplumsal yapımızı zehirlemeye dönük akımları sokaklara, meydanlara taşımaya çalışan, Hak, adalet, özgürlük, eşitlik, onur kavramlarının içini boşaltan küresel emperyalizmin aparatı Marjinalliğin normalleştirilmesine izin vermemeliyiz.

Küresel emperyalist lobilerin Propaganda ve Dayatması üzerinden yürüttüğü kültür terörüne geçit vermeyeceğiz.

Vatanımızı nasıl böldürmüyorsak Aileyi de böldürmeyeceğiz. Aile Çalıştayı’nın ilimize, ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını dileriz.” dedi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER