Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: Havran “Boz Irk Üssü ” Olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: Tarım ve Hayvancılığı en fazla destekleyen Belediyeyiz. 2023 Yılında Toplam Çiftçi Desteğimiz 200 milyon Havran “Boz Irk Üssü ” Olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: Havran “Boz Irk Üssü ” Olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından Havran ’da “6 bin Badem, bin Limon Ağacı Fidanı ve 6 Boz Irk Damızlık Boğa” çiftçilere hibe olarak dağıtımı yapıldı.

Dağıtım törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Tarım İl Müdürü Erkan Alkan, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy , Ziraat Oda Başkanları ve çiftçiler katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal’ı Desteklemede Türkiye Birincisi

 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: ” Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda turizmden, tarıma, ticaretten. hayvancılığa kültürden sanata her alanda yirmi ilçesiyle markalaşan büyük bir gelişim sağlayan bir Balıkesir oluştu. Geçtiğimiz hafta Tarım İl Müdürleri Toplantısında Tarım Bakanı Balıkesir’i Tarım ve Hayvancılığa Destek Projelerini överek bütün illere örnek olarak gösterdi. Ülkemizde bütün Belediyeler arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılığa en fazla destek veren, hibe ve eğitimleriyle çiftçimizin üretimini kazancını arttıran Belediyeyiz. Çiftçimizin çalışkanlığı Büyükşehir Belediyemizin desteği ile birleşince Balıkesir’in değeri daha fazla artıyor.2023 yılında çiftçimize hibe desteğiniz 200 milyonu aştı. Önümüzdeki dönemde bu rakamlar daha da artacak. Bu gün Havrandaki bu hibe desteğimizin mali bedeli 1 milyon lira. Çiftçimize gel hoş olsun, bereketli kazanç dileriz. “ dedi.

Havran “Boz Irk Üssü ” Olacak

Küçükbaşta “Balıkesir Kuzusu” gibi Büyükbaşta da “Boz Irk” yerli ve doğal lezzeti ile önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: “Büyükbaş Boz Irk dağa salınan kendi doğal ortamında yaşayan yerli bir ırk. Bu ırkın güçlü ve bozulmadan çoğalması için Boğa dağıtıyoruz bu gün. Tıpkı Balıkesir Kuzusu gibi büyükbaş hayvancılıkta Boz Irk çok önemli. 6 ilçemizde Balıkesir Kuzusu çiftlikleri kurduk, Havran’da ise “Boz Irk Yetiştirme Çiftliği” kurarak Havran’ı “Boz Irk Üssü” olarak planlıyoruz.” dedi.

Fidanları Depremzede Hatay’dan Alarak Hatay Çitçisini de Destekliyoruz

Büyükşehir Başkan Vekili Şahin Fidanları depremzede Hatay Kooperatiflerinden alarak Hataylı çiftçileri de destek sağladıklarını belirterek “Bu gün ayrıca Deprem felaketinden etkilenen Hatay ilimizdeki Fidan yetiştiren Kooperatifi şerden temin ettiğimiz 6.000 Badem, 1.000 limon ağacı fidanını Havran’lı çiftçilerimize dağıtacağız. Görüldüğü üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sadece ilimizdeki çiftçileri değil Hatay’daki çiftçileri de desteklemiş oluyor. Yücel ayılmaz başkanımızın önümüzdeki “ Ustalık Dönemi” Balıkesir’i her alanda öncü, örnek bir ili haline dönüştürerek Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını “ Balıkesir Yüzyılı” yapacağına inanıyoruz “ dedi.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2024, 17:09

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER