Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'Hande Yener' önergesi

Balıkesir'de Yener'in konserini iptal edilmesi ile başlayan Kur'an kursu olduğu yönündeki tartışmalar sürerken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'Hande Yener' önergeside verildi. Cevap, Şahin'den geldİi: "Balıkesir'de güzel şeyler olduğunda kötüleme yarışı yapacağınıza Balıkesirli olmanın keyfini sürün." dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'Hande Yener' önergesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, “Hande Yener'e Tek Kuruş Ödemedik”dedi

Hande Yener Konseri İptali Tartışmasına Balıkesir Büyükşehir Meclisi'nde Ak Parti Sözcüsü Mehmet Birol Şahin Son Noktayı Koydu:

4. Aromaterapi Festivali Kapanış Konseri İptal Edilmedi Sanatçı Değiştirildi; Hande Yener yerine Aslı Hünel Konser verdi.

"Şehrinizi Kötüleme Yarışından Vazgeçip Balıkesirli Olmanın Keyfini Paylaşın"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı Toplanatıları 1. Birleşiminde  verilen "Hande Yener'e para ödendi mi?" soru önergesi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin tarafından cevaplandı.

Ak Parti Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, Aromaterapi Festivali kapsamında yapılan etkinlikleri ve katılımcılar ile yaptığı sohbetleri, onların mesajlarını ve memnuniyetlerini anlatarak "Dünyanın tek Aromaterapi Festivali'ndeki başarı ve ilgiden rahatsız olan zihniyet Hande Yener üzerinden çıkardıkları polemik ile Festivali gölgeleme çabasındalar. Balıkesirli bir kısım siyasetçiler ve bu siyasetçileri destekleyen kişi ve kurumlar nedense Balıkesir'de ne zaman güzel ve başarılı bir iş olsa onu gölgelemek, kötü tanıtmak için çaba içine giriyor." dedi.

Ak Parti Gurup Sözcüsü Şahin :" Aromaterapi Festivali kapanış konseri geçtiğimiz Pazar gecesi yapılması planlanmıştı. Ancak Konserlerin ilan edilmesinden sonra Kapanış Konserini verecek olan Hande Yener'in LGBT-İ Yürüyüşlerine katılarak desteklediği bu nedenle Aile değerlerimize aykırı organizasyonlarda yer alan veya açıklamalar yapan bir sanatçının şehrimizde Konser vermesini doğru bulmadıklarını söyleyerek Aile değerlerimiz hakkındaki hassasiyetlerini ifade eden hemşerilerimizin uyarısı ve bu hassasiyetin gerekçesinin doğru olduğunu düşündüğümüzden Hande Yener Konserini iptal ettik. Bu iptal kararımız ve hemşerilerimizin hassasiyet açıklaması üzerine bazı siyasiler Belediyemizi ve Başkanımızı hedef alırken bazı kurumlar ise açıklama yapan hemşerilerimizi ve onların kurumlarını hedef alarak Linç Kampanyasına başladılar. Bu kişilerin sözde fikir özgürlüğüne saygılı ve demokrat olduğunu iddia eden kesimden olmaları ilginçtir. Kendi görüşünü açıklayan kişi ve kurumlara karşı başlattıkları linç kampanyası bu  zihniyetin, başkalarının inanç ve değerlerine, fikirlerine karşı  ne kadar tahammülsüz olduklarını göstermiş oldular." dedi.

Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin : "Bazı siyasetçilerin ise bu Konser iptali sebebiyle Belediyemizin hande Yener'e para ödeyerek kamu zararı oluşturduğu gibi aslında cahilce bir iddiada bulundular. Konser anlaşmaları menajer ve organizasyon firması ile yapılır. Konser sanatçının hastalığı veya bir başka sebeple ilan edilen zamanda yapılamayacaksa o gün başka işi olmayan bir sanatçı o konseri verir. Kapanış Konseri iptal edilmedi, Hande Yener Konseri iptal edildi. Maalesef siyaset yaptığını zanneden bu algıcı muhalefet bu farkı algılamaktan aciz.. Kapanış Konserinde Hande Yener yerine Aslı Hünel Konser verdi. Yani sanatçı değişti. Dolaysıyla Hande Yener'e Belediyemiz 1 Kuruş bile ödemedi." diyerek bu tartışmaya da son noktayı koydu.

Ak Parti Sözcüsü Şahin:" Keşke Festivale gelip katılımcılarla sohbet etseydiniz. Festivale gelmeden oturduğunuz yerden çamur atma yarışına giren muhalefet ve bazı kurumlar şehrimiz için büyük şanssızlık. Sizin asıl derdiniz Büyükşehir Belediyemizin hemşerilerimiz, ülkemiz nezdinde, uluslararası alanda artan ilgi ve başarısı ve özellikle gençlerimizle kurduğumuz iletişimin sizi kıskandırması. Kıskançlık ve hırs gözünüzü karartıp neticede Balıkesir'imizi kötülemeye varan çelişkili bir psikolojiye ulaştırıyor. Balıkesir'de güzel şeyler olduğunda kötüleme yarışı yapacağınıza Balıkesirli olmanın keyfini sürün." dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2023, 12:36

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER