Balıkesir'de miniklerden oluşan mehteran takımı güne damga vurdu

Balıkesir'de miniklerden oluşan mehteran takımı güne damga vurdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Vali Hasan Şıldak ve protokol üyeleri tören alanına gelişlerinde Ercan Kıvrak İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri ile karşılandı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı günün anlam ve önemi dolayısıyla yaptığı konuşmada; dünyaya çocukların gözleriyle bakılabildiği sürece onlara daha renkli, daha güzel, daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya emanet edebileceğine vurgu yaptı. 

Öğrenciler tarafından hazırlanan program,
en küçük yaş gruplarından olan Ömer Kurşun Anaokulu öğrencilerinin mehter gösterisi ile başladı. Kadriye Kemal Gürel İlkokulu öğrencisi Elifnaz Savaş’ın okuduğu ‘23 Nisan Kutlu Olsun’ adlı şiiri büyük alkış alırken, Şehit Mesut Yağan Anaokulu öğrencilerinin  ‘Anadolu’dan Geldik’ isimli gösterisi de beğeni topladı. 

Al bayraklarıyla kutlama coşkusuna eşlik eden katılımcılar; Edip Gürcün İlkokulu’ndan Almina Sazak’ın ‘Bayramımız Var Bizim’ adlı şiiri, Ercan Kıvrak İlkokulu’ndan Beril Güneş’in ‘Bu Vatan Kimin’ adlı şiiri ve  Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’ndan Ela Bilge’nin ‘23 Nisan’ adlı şiiriyle duygu dolu anlar yaşadı. Çok sayıda okul ve öğrenci grubunun katılımıyla gerçekleşen programda, Kadriye Kemal Gürel İlkokulu öğrencilerinin “Türkiye” adlı gösterisi, Yarış Ortaokulu ve Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu öğrencilerinin Balıkesir Yöresinden “Halk Oyunları” gösterisi, Atatürk İlkokulu ve Gaziosmanpaşa İlkokulu öğrencilerinin Ront gösterisi  katılımcılar tarafından ilgiyle izlenerek büyük alkışlandı. 

Kutlama programında Ercan Kıvrak İlkokulu 2’nci ve 3’üncü sınıf öğrencilerinden oluşan 300 öğrencinin ritim gösterisi büyük ilgi gördü. 

Programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Garnizon ve 9. Ana Jet Üssü Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Dr.Tayfun Türkoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Ertem Küçük, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ali Yıldız, öğrenciler ve aileleri katıldı.

(Bekir Terzioğlu)

Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2023, 20:32

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER