Balıkesir’de Kemal Sunal’ın “Korkusuz Korkak” filmi gerçek oldu

Balıkesir’de Kemal Sunal’ın “Korkusuz Korkak” filmi gerçek oldu

Balıkesir’de Kemal Sunal’ın “Korkusuz Korkak” filmi gerçek oldu

-Şehir Hastanesi’nde hastaların MR raporları karıştı

 

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde akıllara durgunluk veren bir skandal yaşandı. 17 yaşındaki Bektaş Bozbey isimli çocuğun MR görüntüleri, başka bir hastanın görüntüleri ile karıştı.

Mağdur Bektaş Bozbey ve ailesi, yaşanan bu hata yüzünden mağduriyetlerini dile getirerek hatayı yapan doktorlardan şikâyetçi oldu.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde filmleri aratmayacak bir skandal yaşandı. Eylül ayında el titremesi şikâyetiyle hastaneye giden 17 yaşındaki Bektaş Bozbey'in MR filmleri, başka bir hastanın görüntüleri ile karıştı.

80 yaşlarındaki bir başka hastaya ait olduğu belirlenen görüntülerde ciddi hastalıklar tespit edilmesi sebebiyle Balıkesir Çocuk Nöroloji Doktoru İ.N. Ç.'nin isteği üzerine Bektaş Bozbey, Bursa'daki bir hastaneye sevk edildi.

Bektaş Bozbey'den Bursa'da Metabolizma Doktoru S. D. tarafından 10 tüp kan alınarak, çocuk nörolojisine sevk edildi.

Karışan MR görüntülerinin oldukça tehlikeli bir hastalık olduğunun tespit edilmesine rağmen 17 yaşındaki Bektaş Bozbey'in Bursa'ya sevkinin ambulansla yapılmaması, Bozbey ailesi tarafından tepkilere sebep oldu.

Kendi imkânları ile Bursa'daki hastaneye giden Bektaş Bozbey ve ailesi, buradaki Çocuk Nöroloji Uzmanı Cengiz Havalı'nın dikkati sayesinde skandal karışıklığı öğrendi.

17 yaşındaki Bektaş Bozbey ile kimin görüntülerinin karıştığı henüz bilinmezken Baba Halil Bozbey, süreci adli mercilere taşıdı.

Yaşananlar sebebiyle 3 gündür sokaklarda kaldığını ve farklı şehirde mağdur olduğunu belirten baba Halil Bozbey, yaşananları tıpkı Kemal Sunal'ın filmindeki bir olaya benzetti. Baba Bozbey, yaşanan skandalı Kemal Sunal'ın filmindeki hasta kişiye sağlam raporu, sağlam kişiye ise 3 aylık ömrü kalan bir haftanın raporunun verildiği Korkusuz Korkak’ filme benzetti.

 

“MÜLAYİM SERT BENİM OĞLUMSA, OLAYIN DİĞER MUHATABI OLAN MÜLAYİM TERS NEREDE?”

Baba Halil Bozbey, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde yaşanan bu durumun tam bir skandal olduğunu vurgulayarak, “MR görüntülerine bakılarak çocuğuma ya yanlış bir tedavi uygulansaydı? Ya yanlış bir ameliyata alınsaydı? Bunun sorumlusu kim olacaktı? Bir diğer konu ise, bizim görüntülerimiz ile karışan röntgenin esas sahibinin kim olduğu. Muhtemelen oğlumun MR görüntüleri de ona verildi ve hastalığını şu anda bilmiyorlar. O kişinin de çok ciddi bir hastalığı var fakat elindeki röntgen görüntüleri oğluma ait olduğundan muhtemelen doktorlar 'herhangi bir sorun bulunmuyor' gibi bir açıklama yapmıştır. Doktorlarla görüştüğümde suçu MR çeken kişilere atıyor. Çocuk Nöroloji Doktoru İ.N.Ç.'den şikâyetçiyim. Madem oğlumun hastalığı bu kadar ciddi bir durumdaydı, neden bizi ambulansla Bursa'ya göndermedi? Neden bizi kendi halimize bıraktı? Bu olayın peşini bırakmayacağım” dedi.

Halil Bozbey, Kemal Sunal’ın filmini hatırlatarak, “O filmdeki Mülayim Sert benim oğlumsa, olayın diğer muhatabı olan Mülayim Ters nerede?” diye sordu.

Anne Beytiye Bozbey de 17 yaşındaki çocuğunun el titremesi rahatsızlığının ardından Balıkesir Büyükşehir Hastanesi’ne gittiklerini belirterek, “ Oradaki Doktor İ.N.Ç. bizden MR çektirmemizi istedi. MR’ı çektirdik. Sonrasında çocuğumuzun 80-90 yaşındaki insanlarda görülen beyin damarlarında tıkanıklık oluşturan bir rahatsızlığa sahip olduğunu ve durumunun oldukça ağır olduğunu hatta ölümcül bir durumla karşı karşıya kaldığımızı söyleyince bizi Bursa Şehir Hastanesi’ne sevk ettiler. Ancak bu sevk için bize bir ambulans vermediler.’Çocuğunuzun durumu kötü ve nasıl geldiyseniz öyle gidin Bursa’ya’ dediler. Bunun üzerine bizde kendi imkânlarımızla Bursa’ya gitmek zorunda kaldık.  Bursa’da yapılan tetkiklerde Balıkesir’de çekilen MR’ın bir başka hastanınkiyle karıştırılmış olduğunu söylediler bize. 12.sınıfta eğitim gören çocuğumuzun ise sağlık durumunun son derece iyi olduğunu belirtiler. Ama bu süreçte çocuğumuz okulundan ve derslerinden geri kaldı ve stresli bir dönem geçirdiği için de psikolojisi bozuldu. Biz bu durumla ilgili Balıkesir Şehir Hastanesi Başhekimliği’ne gidip doktordan şikâyetçi olduk.” diye konuştu.

 

AVUKAT MUHARREM SAYGI BİLE YAŞANILAN OLAY KARŞISINDA ŞAŞKIN

Yaşanılan film gibi olayı yargıya taşımak için sürecin başladığını belirten Ayvalıklı Avukat Muharrem Saygı ise;  müvekkilinin oğlunun MR raporlarında gerçekleşen karışıklığın ardından ailenin yaşadığı korku, panik ve üzüntünün söz konusu olduğunu vurgulayarak, “ Bu konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Gerekli yasal işlemlerinde yakından takipçisi olacağız. Bir zamanlar rahmetli Kemal Sunal’ın filminde konu edilen o hikâye günümüzde gerçek oldu. Maalesef günümüzde böylesi bir durumla karşı karşıya kaldık. Şu an için yargı sürecine başlayacağımız için olayın diğer muhataplarıyla herhangi bir görüşme yapmadık. Bundan sonrası yargının işi olacak” diye konuştu. (Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2021, 21:46
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER