Bayramın Balıkesir'de Huzur İçinde Geçmesi İçin Tedbirler Alındı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Balıkesir Valiliği tarafından bayram tatilinin huzur ve güven ortamı içinde geçirilmesini sağlamak için tedbirler alındı. 

Bayramın Balıkesir'de Huzur İçinde Geçmesi İçin Tedbirler Alındı

Alınan tedbirlerle tatil sürecince trafikten asayiş olaylarına, sağlıktan toplu taşımaya, piyasa fiyatları ile hayvan pazarlarının denetimine, şehitliklerin temizliğinden haberleşme ve elektrik dağıtımında yaşanabilecek arızalara kadar birçok kamu hizmetinin sunulmasında aksaklık oluşmaması için ilgili bütün kurumlar uyarıldı. 

Trafik Tedbirleri Üst Seviyede 

Bayramın yanı sıra yaz sezonu dolayısıyla turizm hareketliliğinden kaynaklı yoğunluk yaşanması öngörülen Balıkesir’de alınan tedbirlerle trafik yönünden oluşabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesi amaçlanıyor. Trafik kazalarını önleyebilmek için alınan hassas tedbirler başta hız ihlalleri olmak üzere, toplam ve sürekli taşıt kullanma süreleri, şerit kullanma, hatalı dönüşler, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kural, yasaklama ve kısıtlamalara yönelik alınan tedbirler bayram öncesi ve sonrasını kapsıyor. Ayrıca körfez bölgesinde trafik yoğunluğu da beklendiğinden Altınoluk-Altınova ve Balıkesir-Edremit güzergahı üzerinde her 10 kilometrede bir trafik ekibinin bulunması dikkat çeken tedbirler arasında yer alıyor. 

Kazasız Bir Bayram İçin Trafik Tedbirleri Sıklaştırılıyor 

Balıkesir Valiliği tarafından alınan genel trafik tedbirlerinin yanında tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde karayolu üzerinde tarımsal zirai araçlar, traktörler ve benzerlerinin uygunsuz olarak trafikte seyretmelerine izin verilmeyecek. Yaz mevsiminde motorlu bisiklet ve motosiklet kullanıcılarının daha fazla karayolu üzerinde bulunması beklendiğinden motor kullananların üzerinde koruma başlığı ve gözlüğü, diğer araçlarda ise emniyet kemeri ve çocuk bağlama sistemleri kullanımı ile ilgili denetimler hassasiyetle yürütülecek.

Vatandaşların yoğun olarak bulunabileceği alanlarda meydana gelebilecek asayiş olaylarına karşı üst seviyede alınan tedbirler kapsamında; hava alanları, tren ve otobüs garları, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, çocuk oyun alanları, eğlence mekanları, içkili ve içkisiz umuma açık yerler Jandarma ve Emniyet birimlerince etkili şekilde denetlenecek. 

Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olabilecek şekilde yol kenarları, park ve bahçeler, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesinin önüne geçmek için denetimler yapılacak, vatandaşlar bilgilendirilecek. 

Bayram ziyaretlerinin yoğun olarak yapılacağı dikkate alındığından toplu taşıma hizmetlerinin sunulmasında aksaklık yaşanmaması da planlanan tedbirler arasında yer alıyor. 

Bayram tatili süresince alışveriş ve eğlence yerleri ile çocuk oyun alanlarının da yoğun olması bekleniyor. Bu alanların bakım ve temizliğine öncelik verilecek, çocukların güvenliğini tehdit edebilecek unsurların ortadan kaldırılması sağlanacak. 

Bayram öncesi dönemi kapsayacak şekilde gıda üretim, satış ve tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verilecek, özellikle bayramda tüketilecek gıdaların denetimi yapılacak. 

Vali Hasan Şıldak, vatandaşlara birlik, beraberlik ve huzur içinde bir bayram geçirmeleri temenni etti. Şıldak, “Bayram tatili boyunca kolluk kuvvetlerimiz yollarda olacaklar. Hem bayram hem de turizm dolayısıyla geniş coğrafyada bulunan İlimizde önemli bir yoğunluk bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız emniyet kemerlerini takmaları ve hız kurallarına uymaları olacaktır. Kurban Bayramı süresince başta güvenlik ve trafik olmak üzere Valiliğimizin koordinasyonunda alınan tedbirlerle tüm vatandaşlarımızın iyi bir bayram geçirmesini temenni ediyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2023, 13:00

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER