Bir gecede yapılan baz istasyonları tepkilere neden oluyor

Bir gecede yapılan baz istasyonları tepkilere neden oluyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bir GSM şirketi tarafından bir gecede kondurulan baz istasyonlarına tepkiler dinmiyor.

Geçtiğimiz günlerde bir gecede üç ayrı bölgedeki aydınlatma direklerine kondurulan baz istasyonları vatandaşlarca endişeyle karşılandı.

Baz istasyonlarıyla ilgili tepkilerini sosyal medya üzerinden gösteren binlerce Ayvalıklının bu hezeyanını Belediye Başkanı Mesut Ergin, Nisan ayı olağan Belediye Meclis toplantısında dile getirdi.

Başkan Ergin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir GSM şirketi tarafından, Ayvalık ilçe sınırları içerisinde; Namık Kemal Mahallesi Üçkuyular Caddesi, Küçükköy Mahallesi Atatürk Bulvarı ve Ali Çetinkaya Mahallesi Atatürk Bulvarı’na üç adet baz istasyonunun dikildiği bilgisinin alınması üzerine süratle konuya ilişkin araştırma başlatılmıştır. Konunun incelenmesinde bu baz istasyonlarının (UEDAŞ) Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nden kiralanan aydınlatma direklerinin üzerine monte edildiği ve yer seçim belgeleri izninin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği tespit olunmuştur” dedi.

İlgili şirketin bu işlemler öncesi Ayvalık Belediyesi’ne ait sahalarda baz istasyonu için yer kiralama talebini reddettiklerini kaydeden Mesut Ergin, “Yürürlükteki yönetmeliğin 5. madde 3. cümlesi gereği elektronik haberleşme istasyonlarına yer seçim belgesini verme ve ücretini alma yetkisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmakla birlikte, bu konuda hassas olan belediyemiz tarafından İlgili baz istasyonlarının kaldırılması için gerek ilgili şirket,  gerekse Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve kiralamayı yapan UEDAŞ nezdinde girişimler başlatılmıştır” diye konuştu. (Suat Salgın)

 

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER