Gönen’de kayıp bankacı arama çalışmaları güvenlik toplantısında görüşüldü

Amerika Birleşik Devletleri´nde (ABD) bir dönem Dünya Bankası'nda çalışıp emekli olduktan sonra Türkiye'ye dönen ve yaz tatilini geçirmek için ailesiyle birlikte geldiği Balıkesir´in Gönen ilçesinde köpeğiyle yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg´i (83) arama çalışmaları 19'uncu günde de devam ederken, Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'nda arama çalışmaları masaya yatırıldı.

Gönen’de kayıp bankacı arama çalışmaları güvenlik toplantısında görüşüldü

Vali Hasan Şıldak başkanlığında huzur ve güven ortamının temini için yapılan ve planlanan çalışmaların görüşüldüğü Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Gönen İlçesinde gerçekleştirildi. 

Toplantıda Gönen’de huzur ve güvenin temini için yürütülen çalışmaların genel değerlendirmesi yapıldı. Vali Şıldak kurumlar arası koordineli çalışma ve kolluk birimlerinin dinamizmle alanda etkili olmasıyla sorunsuz bir bayram tatili yaşandığını söyledi. 

Kayıp Vatandaș İçin Ekipler Seferber Oldu 

Vali Şıldak Bandırma Kaymakamı ve Gönen Kaymakam Vekili Engin Aksakal, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ali Yıldız, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin ve ilçe kolluk amirlerinin katıldığı toplantıda Gönen İlçesine bağlı Armutlu Mahallesi'ndeki evinden 17 Haziran'da sabah yürüyüşü yapmak için köpeği ile ayrıldıktan sonra haber alınamayan Korhan Berzeg için başlatılan arama çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Alandaki incelemelerin öncesinde Gönen Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıda son durum ile ilgili bilgi alan Şıldak, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada arama çalışmalarının çok yönlü olarak sürdüğünü söyledi. Günde ortalama 50 ila 70 personelin arama çalışmalarını devam ettirdiğini dile getiren Şıldak, "Çalışmalar her yönüyle devam ediyor. Şu ana kadar 136 kilometrekarelik bir alan taranmış durumda bulunuyor. Bu alan birkaç kez gözden geçirildi. Şimdi de Armutlu Mahallesi'ne bizzat giderek çalışmaları yerinde gözlemleyeceğiz. Çalışmanın adli boyutunu da Gönen Savcılığımız yürütüyor. Yapılabilecek olan çalışmalar şu ana kadar en kapsamlı şekilde sürdürülmüş durumda. Çalışmaları yürüten ekiplerimizi tebrik ediyorum. En kısa zamanda ve sağ salim şekilde vatandaşımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Sonuna kadar iyi bir koordinasyonla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Olayı tüm yönleriyle mercek altında tutuyoruz ve inceliyoruz." şeklinde konuştu. 

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ali Yıldız ve Bandırma Kaymakamı ve Gönen Kaymakam Vekili Engin Aksakal, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin ile birlikte Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile jandarma komando timleri, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), AFAD, Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği (GÖNDAK), SAR Arama Kurtarma, Gönen Artemea Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Derneği (GADAK) ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi alan Şıldak, ekiplerin Armutlu ve çevresindeki ormanlık bölgenin yanı sıra yakın mahallelerde de aramanın devam ettiği söyledi. Şıldak, bugün ekiplerin çalışma yaptığı Geyikli Mahallesi kırsalına da giderek alandaki ekiplerle görüştü.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2023, 21:26

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER