Güzel Parti Ayvalık’ta kuruldu

Güzel Parti Ayvalık’ta kuruldu

GP’nin ilçe başkanlığına Salih Görgülü getirildi

 

Romanların partisi olarak bilinen Güzel Parti, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de teşkilatlanmasını tamamladı. Genel Merkez tarafından partinin ilçe başkanlığı görevine genç ve dinamik bir isim olarak nitelendirilen Salih Görgülü atandı.

Başkan Görgülü ilk açıklamasında hedeflerinin toplumda adeta ikinci sınıf vatandaş olarak görülen romanların tüm sorunlarına merhem olmak ve Güzel Parti’yi iktidara taşımak olduğunu söyledi.

Yıllarca derme çatma evlerde yaşayıp, kenar mahallelere mahkûm bırakılan romanlar, hayatın her alanında var olduklarını kanıtlayabilmek için çabalarını sürdürüyor.

Külltürlerini yaşatmak ve genelde yoksullukla boğuşan zümreyi kalkındırabilmek için Türkiye genelinde seslerini duyurmaya çalışan romanlar, parlamentoya girebilmek ve toplumsal sıkıntılarını Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında çözümlenebilmesi için parti bile kurdu.

Logosunda zeytin dalı bulunan Güzel Parti ile seslerini siyasi arenada da duyurmaya başlayan romanların Balıkesir genelindeki teşkilatlanması da tüm hızıyla sürüyor.

Ayvalık’ta da çalışmalarını tamamlayan Güzel Parti’nin ilçe başkanlığı görevine, ilçede dürüstlüğü ve saygılı tavırlarıyla gönüllerde taht kuran gençlerinden Salih Görgülü getirildi.

Görgülü’nün başkanlığında ilçe yöneticileri ise; 2. Başkanlığa Ömür Yar, ilçe yöneticiliği görevlerine de; Mehmet Güve, İsmail Yıldıran, Beektaş Moğultaş ve İlker Ökdem isimleri getirildi.

Ayvalık Adliye binasına giderek mazbatasını alan Salih Görgülü, ilçe bazında yapacakları çalışmalarla ilçe siyasetine adeta damga vurmayı amaçladıklarını belirtti.  

Yıllarca Romanları Meclis’te temsil eden vekil yokken,  Cumhuriyet’in kuruluşundan 96 yıl sonra CHP’nin, Özcan Purçu’yu ve hemen ardından da AK Parti’nin, Cemal Bekle’yi TBMM’ye milletvekili olarak gönderdiğine işaret eden çiçeği burnunda ilçe başkanı Salih Görgülü, “Türkiye’de Roman, Abdal ve değişik isimlerle adlandırılan 10 milyon kişi yaşıyor. 10 milyon Roman’ın sorunlarıyla iki vekil nasıl başa çıksın? Toplumda bir partinin kurulması Türkiye’nin her ilinde, kahve köşelerinde dillendirilmeye başlamıştı fakat cesaret edecek birileri gerekiyordu. Bu cesareti de Genel Başkanımız Hüseyin Akbulut ve arkadaşları gösterdi” dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da sadece roman oldukları için iş bulamayan, iş bulamadığı için de çoluk çocuğuna ekmek götürebilmekte zorlanan yüzlerce roman vatandaşın bulunduğuna dikkat çeken Salih Görgülü, “İnşallah siyasette bizde toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesi için gayretli olacağız. Roman vatandaşların başta eğitim olmak üzere, istihdam ve sosyo-ekonomik problemlerini ortadan kaldırabilmek için ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım tüm enerjimizi ortaya koyacağız.” ifadelerini kullandı.

Güzel Parti’nin her ne kadar roman vatandaşların sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla kurulmuş olsa da asıl hedefinin Türkiye’nin partisi olabilmesidir. Biz Allah nasip ederse  de  iktidar olacağız. İktidar olunca da halkımızı din, dil ve ırk olarak ayırt etmeden kucaklayacağız. Partimiz, ülke genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da seçim dönemlerinde rakip partilerin korkulu rüyası olacaktır. Biz iddialıyız ve Türkiye ve Ayvalık’ta iktidar olabilme yolunda önümüz açıktır” diye konuştu.

Güzel Parti Ayvalık İlçe Başkanı Salih Görgülü yeni kurulan partilerime katılmak isteyenlere de kapılarının ardına kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.  (Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER