Meslektaşları Cihan Hayırsevener'i unutmadı

Gazetecileri Tehdit Ederek, Öldürerek Susturamazsınız

Meslektaşları Cihan Hayırsevener'i unutmadı

BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Bandırma'da 14 yıl önce öldürülen BGC Disiplin Kurulu Başkanı Cihan Hayır sever için anma programı düzenledi. BGC Başkanı Ramazan Demir, şehit gazeteciyle ilgili anılarını anlatırken duygulandı. "Boğazımda düğümlenen sözcükler var" ifadelerini kullanan Demir, "Tehdit ederek, darp ederek, öldürerek gazetecileri susturabileceklerini sananlar geçmişte de yanıldı, bugün de yanılıyor. "dedi.

DUA ve HAYIRLA YAR EDİLDİ

Bandırma’da 14 yıl önce 18 Aralık 2009 günü gazetesine gittiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu Başkanı Cihan Hayırsevener, BGC Basın Müzesi ve Medya Merkezinde düzenlenen programla yad edildi.

Program, şehit gazeteci Hayırsevener ve bugüne değin vefat etmiş gazetecilerin ruhuna Hacı Sadık Kaya Camiinde okunan Mevlidi-i Şerif ve akabinde Cemiyet bahçesindeki dua ile başladı.

Duygulu anların yaşandığı programa Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ile Basın İlan Kurumu (BİK) Balıkesir Şube Müdürü Halil İbrahim Parlak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi sorumlularından Sinan Güden ve Hayırsevener’in meslektaşları katıldı.

BGC Basın Müzesi'nde ‘Öldürülen Gazeteciler’ anısına oluşturulan salonda devam eden programda Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, olayın yaşandığı bölgede sıcağı sıcağına çekilen fotoğrafı göstererek; "Çok şeyler söylemek istiyorum, ama boğazımda düğümlenen sözcükler var" dedi.

DEMİR: GAZETECİLERİ ÖLDÜREREK SUSTURAMAZSINIZ

Hayır, sevenler, başta olmak üzere bugüne dek öldürülen tüm meslektaşlarını hüzünle andığını söyledi.

Demir şöyle konuştu: “Cihan Hayır sevenler, Balıkesir basınının cesur kalemlerinden biriydi. Ülkemizin ve milletimizin çıkarları noktasında kalemini kullanan, beynini yoran gazeteciydi. Gerçeklerin ortaya çıkarılmasından korkan, karanlıktan beslenenlerin planladığı kalleşçe saldırıda şehit düştü. Ölüm emrini verenleri, tetiği çekenleri, insanlık dışı eylemi organize edenlere yardım ve yataklık edenleri bir kez daha lanetliyoruz.

Tehdit ederek, darp ederek, öldürerek gazetecileri susturabileceklerini sananlar geçmişte de yanıldı, bugün de yanılıyor. Türk Basını ilk şehidini verdiği 1909’dan beri susturulamadı. Meslek ilkelerini benimseyen, kalemleriyle mikrofonlarını milletinin çıkarları ve gerçekleri öğrenmesi adına kullanan gazeteciler susmadı, susmayacak, susturamayacaklar.

Bugüne dek öldürülen bütün meslektaşlarımızı hüzünle, dualarla anıyoruz."

BANDIRMA BELEDİYESİNE ÇAĞRI: 13 YILDIR NİYE SÜMEN ALTI EDİYORSUNUZ

Anma programında şehit gazetecinin en yakın çalışma arkadaşları arasındaki Kaan Bingül de duygularını meslektaşlarıyla paylaştı. Konuşmasında önemli bir konuyu da gündeme getiren Bingül, "Cihan'ın kemikleri sızlıyor" ifadesini kullanarak, öldürüldüğü bölgedeki bir yere adının verilmesini içeren talebin 13 yıldır Bandırma Belediye Meclisince karara bağlanmamasının üzüntüsünü meslektaşlarıyla paylaştı.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, ise konunun takipçisi olacağına dair meslektaşlarına söz verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2023, 12:08

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER