Milletvekili Canbey muhalefete sessiz kalmadı: "Seçim hazımsızlığınız var”

Milletvekili Canbey muhalefete sessiz kalmadı: "Seçim hazımsızlığınız var”

Milletvekili Dr. Mustafa Canbey muhalefet milletvekillerinin açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi:

Bunun adı “Seçim hazımsızlığı”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in Balıkesir’de üst üste alevi mahallelerini ziyaret ederek, yaptıkları açıklamalara ve “Balıkesir’de Alevi Köylerine Yol Cezası” tarzı ifadelerine sert sözlerle cevap verdi.

Milletvekili Canbey; “Biz hiçbir zaman ayrım yapmadık. Nereden çıkıyor bu sözler. Bu nasıl bir bakış açısıdır. Hiç ama hiç kimse kendi kişisel hırslarını, görmek istediği hesaplarını insanlarımızın inanç değerleri üzerinden görmeye kalkmasın. Balıkesir’de bu zamana kadar böyle ayrıştırıcı siyaset dili hiç olmadı” dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, muhalefet milletvekillerinin açıklamalarını eleştirerek, “Seçimi kaybetmenin hazımsızlığı yaşayan muhalefet bilmelidir ki; bu kadim topraklarda böylesi çirkin siyaset anlayışına hemşehrilerimiz fırsat vermez” dedi.

###

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in Balıkesir’de üst üste alevi mahallelerini ziyaret ederek, “Balıkesir’de Alevi Köylerine Yol Cezası” tarzı açıklamalarına AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey sert sözlerle cevap verdi. Milletvekili Canbey; “Biz hiçbir zaman ayrım yapmadık. Nereden çıkıyor sözler. Bu nasıl bir bakış açısıdır. Hiç ama hiç kimse kendi kişisel hırslarını, görmek istediği hesaplarını insanlarımızın inanç değerleri üzerinden görmeye kalkmasın. Balıkesir’de bu zamana kadar böyle ayrıştırıcı siyaset dili hiç olmadı” dedi.

Canbey, “Ne Belediyeler olarak ne de milletvekilleri olarak mahallerimize hizmet götürürken seçmen tercihlerine bakmıyoruz, mezhep farkı asla gözetmiyoruz. Bu tür yaklaşımlar üzerinden siyaset yapılmasını da asla tasvip etmiyoruz ve bu ifadeleri kınıyoruz” diye konuştu.

Sert sözlerini yazılı bir açıklama ile yapan Milletvekili Dr. Mustafa Canbey; “Dün, İyi Parti milletvekili Turhan Çömez’in Kabakdere mallemizde yaptığı açıklamayı, bugün bir gazetede yayınlanan “Balıkesir’de Alevi Köylerine Yol Cezası” başlıklı haberi ve haberde açıklaması bulunan CHP Milletvekili Ensar Aytekin’in sözlerini şaşkınlıkla okuduk. Kendilerinin yalanlarına göre Bigadiç ilçemize bağlı Elyapan mahallemizdeki bozuk yolları, Kabakdere mahallemizdeki hizmetleri Alevi mahallesi olduğu için, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdikleri için yapmamışız. Bu sözleri kabul etmemiz mümkün değildir. Kaldı ki, daha seçimlerin üzerinden 1 ay gibi kısa bir zaman geçmiş, 1 ayda ne zaman yol talebi olmuş ve yapılmamış. Yol yapıldıktan sonra bu işler belli bir planlama çerçevesinde oluyor. Bu millete yalan söylemeyin, fitne yapmayın. Siz bu kafa ile giderseniz seçim kazanacağız diye çok beklersiniz” diye konuştu.

HERKESE EŞİT HİZMET ANLAYIŞI

Milletvekili Canbey; “Balıkesir’imizin 1133 mahallesi bulunmaktadır. Büyük coğrafya üzerinde bulunan Balıkesir’imizin her bir mahallesine eşit ve adaletli hizmet sunmaya çalışıyoruz. Gönül ister ki, Balıkesir’imizin tüm mahallelerinde alt yapı, üst yapı sorunları tamamen çözülsün. Ama gelişen ve büyüyen bir şehir olarak her gün başka bir sorunla karşılaşıyor, hepsini elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz. Mahallelerimize hizmet götürürken, seçmen tercihlerine bakmıyoruz, mezhep farkı asla gözetmiyoruz. Muhalefet milletvekillerinin bu ayrımcı dilini ve tavırlarını asla kabul etmiyoruz. Bu tavırları aziz hemşehrilerimizin takdirlerine bırakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“ALEVİ-BEKTAŞİ KÜLTÜR VE CEMEVİ BAŞKANLIĞINI KURAN AK PARTİ HÜKÜMETLERİDİR.”

Alevilerle yüzlerce yıldır birlik ve beraberlik içerisinde yaşadıklarını ve nifak tohumlarına asla fırsat vermeyeceklerini söyleyen Milletvekili Mustafa Canbey; “Bizim insanımız sağduyuludur. Seçimi kaybetmenin hazımsızlığını yaşayan muhalefet milletvekillerinin bu kadim topraklarda sergilediği böylesi çirkin siyaset anlayışına hemşehrilerimiz fırsat vermez. Muhalefet bugüne kadar kime, ne hizmet götürmüş? Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ geleneği ile siyaset yapan bir liderdir. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığını kuran AK Parti hükümetleridir. Kimsenin bu öz be öz kardeşlerimizi istismar ederek milli birliğimize, bütünlüğümüze, ortak geleceğimize göz dikmesine izin vermeyeceğiz. Alevi kardeşlerimizle daima birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya ve sorunların çözümü noktasında takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER