Orman'ın korucu cambazları artık yetişmiyor

Örümcek adam gibi onlarca metre yüksekliğe çıkan görevliler, ormanın gençleştirilmesi çalışmalarında fedakarlıkla çalışıyorlar.

Orman'ın korucu cambazları artık yetişmiyor

Gençleştirilen ormanlarımızda ki yaşlanmış, hayatiyetini kaybetmek üzere (kurumak, çürümek üzere) olan ağaçlar sahadan çıkarılmadan önce gençliklerin zarar görmemesi için onlarca yüksekliğe çıkarak ekmekleri uğruna  dalları budanıyor.

Canbaz gibiler.

Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, Gürgendağ Orman İşletme Şefliği Kaz dağlarında idare müddetini tamamlamış yaşlı ormanlarımızda 2014 yılında başlanan doğal gençleştirme çalışmaları ile elde edilen genç fidanlar, biyolojik bağımsızlıklarını kazandıkları için ana generasyona ihtiyaçları kalmadı. Boşaltma çalışmalarına başlanması ile gençliklere uygun ekolojik şartlar sunulacağı gibi doğaya yakın ormancılık da sağlanmış oluyor. Bu çalışma ile alakalı olarak Bölge Müdürü Kemal Kayıran açıklamalarda bulundu.

Sayıları çok azaldı 

Görüntülerdeki budama çalışma işini yapan ve sayıları iyice azalan eğitimli orman köylümüze ekonomik katkı sağladığımız gibi genç fidanlarımızı da koruyor ve kaz dağlarını da doğal genç ormanlarına kavuşturuyoruz.

(İsmail Özdemir )

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2022, 14:21

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER