TBMM Başkanı Mustafa Şentop Balıkesir’de 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Balıkesir’de 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop Balıkesir’de bir dizi ziyaret ve program gerçekleştirdi.

Balıkesir’e gelişinde Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve İl protokolü tarafından karşılanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof Dr.Mustafa Şentop programına Balıkesir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi ile Mehmet Akif Ersoy Merkez Kütüphanesi'nin açılış töreni ile başladı. TBMM Başkanı Şentop, Balıkesir Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Merkez Kütüphanesi, Kongre ve Kültür Merkezi açılış töreni ile Hukuk Fakültesi’nin açılış dersinde öğrencilerle bir araya geldi. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan  Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş üniversitenin yürüttüğü projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Vali Hasan Şıldak  törende yaptığı konuşmada gelişim hızını kaybetmeden ilerlemeye devam eden Balıkesir Üniversitesi'nde yapılan Kongre ve Kültür Merkezi ile Mehmet Akif Ersoy Merkez Kütüphanesi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu yıl ilk öğrencilerini alan Hukuk Fakültesi'nin de bu gelişime katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi. 

Açılış töreninde yaptığı konuşmada Balıkesir'in, tarihin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten TBMM Başkanı Prof.Dr.Mustafa Şentop, "Balıkesir; tarihimizin önemli şehirlerinden, Osmanlı Devletinin ilk kurulduğu yıllarda önemli merkezlerden ve İstiklal Savaşımızda, Milli Mücadelede ilk harekete geçen şehirlerimizden biri. Balıkesir çok büyük şehirlerin dezavantajlarını sıkıntılarını yaşatmayan bir büyükşehir. Üniversite hayatını değerlendirebilecek, kıymetlendirebilecek imkanları olan bir şehir" dedi.

Hukuk Fakültesinin  açılış dersinde, öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde  bulunan TBMM Başkanı Şentop, "İlkelerimiz, idealleriniz olursa bu imtihanları vermekte daha başarılı olursunuz." şeklinde konuştu. Türkiye'nin vatan coğrafyası sınırlarından ibaret olmadığını söyleyen TBMM Başkanı Şentop, "Türkiye'nin o büyük ve çok geniş coğrafyalardaki tarihi birikimi ve bunun meydana getirmiş olduğu kültürel etkiler  Türkiye'yi çok büyük tesis gücüne sahip  bir Devlet haline getiriyor. Türkiye fikri her zaman bugünkü sınırlarımızda, bugünkü Türkiye'den daha büyüktür, daha etkilidir. Tesir gücü çok yüksektir. Kendimize, milletimize, tarihimize ve Devletimize inanalım, güvenelim. Aslında gerçek manada özgüvenimizin de kaynağı ve temeli burada saklıdır." ifadelerini kullandı. 

Açılış Törenine TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop ve  Vali Hasan Şıldak'ın yanı sıra, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Pakize Mutlu Aydemir ve Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı K. Alb. Tarık Hekimoğlu, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop'a, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlter Kuş tarafından cübbesi giydirilerek, fahri doktora beratı takdim edildi. 

TBMM Başkanı Şentop’tan Vali Şıldak’a Ziyaret

Balıkesir'deki yoğun programına devam eden TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop, Vali Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret etti. Şıldak, Valilik Şeref Defterini imzalayan TBMM Başkanı Şentop'a yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gazetecilik Ödülleri Verildi

Ziyaret programı kapsamında Büyükşehşir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Başkan Şentop, Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin kuruluşunun 60’ıncı Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Hasan Basri Çantay Gazetecilik Başarı Ödülleri Törenine katıldı.

Hasan Basri Çantay Gazetecilik Başarı Ödülleri’nin sahiplerini bulduğu törende konuşan TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop, gazeteciliğin hayat ile insan arasında bağ kuran bir meslek olmasının yanı sıra iletişim teknoloji ile iç içe olması sebebiyle güncellendiğini söyledi. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin ulusal ve uluslararası platformlarda Balıkesir’i en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Şentop etkinliklerini her yıl arttırarak Türkiye’nin örnek sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Basın mensuplarının, Milli Mücadele döneminde milletin sesi olduğuna değinen TBMM Başkanı Şentop, “Haklı davamızın hem içeride hem de dünya kamuoyuna anlatılmasında önemli bir rol oynadınız. 'İrade-i Milliye Gazetesi' ve akabinde kurulan Anadolu Ajansı vasıtasıyla gazeteciler, cephede savaşan askerler kadar büyük vazife görmüşlerdir. Bu bakımdan Balıkesir'de siz değerli basın mensuplarıyla bir arada bulunmaktan ve şehrinizin yetiştirdiği müstesna bir insan olan Hasan Basri Çantay'a ahde vefamızı gösterme imkanı sunan siz değerli Balıkesirlilerle hemhal olmaktan onur duyuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Balıkesir'de faaliyetlerini sürdüren gazete, radyo ve televizyon ile Türk basınına önemli hizmetleri bulunan kişi ve kuruluş, iş insanları, kurum yöneticileri ve sporculara ödülleri TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve protokol üyelerince takdim edildi.

Ödül törenine, Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Pakize Mutlu Aydemir ve Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Prof. Dr. İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir,  kamu kurumlarının ve sivil toplum kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Ödül alan gazetecileri  tebrik ederek, milletin haber alma hürriyetine vesile oldukları çalışmalarının daim olmasını dileyen TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop törenin ardından aynı gün Balıkesir’den ayrıldı.

İHA'ya 4 ödül birden

Törende İhlas Haber Ajansı'na da çeşitli ödüller verildi. Türk Basınına katkıları nedeniyle İhlas Haber Ajansı'na verilen plaketi Bursa Bölge Müdürü İhsan Altıkardeş alırken, Ajans Muhabirleri Ömer Kantarlıoğlu, Emrah Elmas ve Suat Salgın'da da Balıkesir basınına katkı veren isimler adına hazırlanan ödüller verildi.

DHA'YA 2 ÖDÜL

Törende, merhum Reşit Kıpçak özel plaketi Demirören Haber Ajansı'na (DHA) verildi. DHA'ya ayrıca Balıkesir'e tanıtımı ve katkısından dolayı da teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketleri, DHA Balıkesir muhabiri Fatih Emrah Erdoğan, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un elinden aldı.

(İsmail Özdemir-Emre Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2021, 01:36
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER