"Umuda kapı açıyorum"

Balıkesir'de madde kullanımına geçit verilmiyor. 

"Umuda kapı açıyorum"

Balıkesir Valiliği tarafından kararlılıkla yürütülen Umuda Kapı Açıyorum
Hayata Tutunuyorum Projesi ile yasaklı madde kullanımına Balıkesir'de geçit verilmiyor. 

Vali Hasan Şıldak öncülüğünde uygulanan projede bağımlı bireylerin Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Açık Kapı Birimleri ve İl Sağlık Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Birimine başvurmaları ile tedavi ve rehabilitasyon süreci başlıyor. 

Güçlü bir sosyal çalışma olan Uyuşturucuyla Mücadele Projesi ile rehabilitasyon, uyum, istihdam desteği gibi yapılan çok yönlü çalışmalarla bağımlı bireylerin umutlarına kapı açılıyor.

Vali Şıldak, projenin İl genelinde daha fazla kişiye ulaşmasının sağlanması için projeyle ilgili bilgilendirme paylaşımlarına sosyal medya hesaplarından sık sık yer veriyor. 

Kişilerin kimlik bilgilerinin gizli tutulduğu projede bağımlı bireylerin ailelerine de danışmanlık hizmeti verilerek tedavi ve rehabilitasyonun etkili olması amaçlanıyor. Bağımlı bireylerinin uyuşturucu kullanımını bırakmaları yanı sıra sosyal hayata uyumlarının sağlanması için çalışmalar yürütülüyor. Vali Şıldak 'ın konuyla ilgili bugünkü yaptığı paylaşımında kişilerin sosyal hayata uyum sürecine destek olunması için spor, sanat faaliyetleri ve çeşitli kursların da proje kapsamında gerçekleştiği bildirildi. 

Projenin bilinirliğinin özellikle gençler arasında arttırılması adına Vali Hasan Şıldak tarafından yapılan paylaşımlar İlimizde bulunan Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sosyal medya hesaplarından da  paylaşılıyor. Projenin paydaşları arasında da yer alan üniversiteler tarafından yapılan bu paylaşımlarla öğrenciler proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi sahibi oluyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2021, 13:58
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER