Vali Şıldak Yaya Önceliğine Dikkat Çekti

Vali Şıldak Yaya Önceliğine Dikkat Çekti

Vali Hasan Şıldak, İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’ sloganıyla başlatılan ve tüm ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde öğrencilerle birlikte sürücülere bilgilendirmelerde bulundu.

Vali Şıldak, Kadriye Kemal Gürel İlkokulu önünde bulunan yaya geçidini öğrencilerle birlikte kırmızıya boyayarak yaya önceliğine dikkat çekti. Şıldak, etkinliğe katılan öğrencilere trafik seti ile birlikte kırmızı düdük dağıtımının da yapıldığı etkinlikte sürücülere yaya geçidi kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. 

Şıldak, “Sürücülerin Sorumluluğu Arttı”

Farkındalık etkinliğinin amacının yayaların trafikteki önceliğine dikkat çekmek olduğunu söyleyen Vali Şıldak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz programla yayaların trafikte güvenliklerinin sağlanması konusunda toplumun bilinçlenmesini arzuluyoruz. Eylül ayı içerisinde ilkokullarımızda, ortaokullarımızda, liselerimizde ve buna ilave olarak üniversitelerimizde eğitim başladı. Şehirlerimizin yoğunluğu arttı. Turizm yoğunluğunun yavaş yavaş sona erdiği bu dönemde, şehirlerimiz yoğun duruma geldi. Bu noktada sürücülerin sorumluluğu bir kat daha artmış oluyor” şeklinde konuştu. 

Şıldak, “Çocuklarımız Trafik Bilinciyle Büyüsün”

Trafikte sürücülerin yanında yayaların da sorumlulukları olduğuna dikkat çeken Şıldak, “Trafikte, yaya geçitleri olan yerlerde ve okul geçitlerinde çok daha dikkatli olmak, duyarlı olmak gerekiyor. Kaldırımda, yayanın bulunduğu noktada durup bekleyip ona yol vermek ve güvenli şekilde geçmesini sağlamak her sürücümüzün sorumluluğudur. Yayalarımızın da elbette sorumlulukları var. Onlar da mutlaka yaya geçitlerini kullansınlar. Yaya geçidi olmayan yerden karşıdan karşıya geçmek, trafiği bölmek son derece riskli, tehlikeli bir durum oluşturuyor. Trafik bir ülkenin medeniyet seviyesini, uygarlık seviyesini gösterir. Trafikte verilen can kayıpları o ülkenin gelişmişlik seviyesiyle ters orantılıdır. Dolayısıyla ülkemizde İçişleri Bakanlığımız, Valiliklerimiz, Kaymakamlıklarımız, Emniyet Müdürlüklerimiz ve Jandarma Komutanlıklarımız birinci öncelik olarak okul güvenliği ve yaya güvenliğini esas almaktadır. İlimizin pek çok noktasında bugün yapılacak bu etkinliklerin amacına ulaşmasını umut ediyoruz. En başta çocuklarımız trafik bilinciyle büyüsün” ifadelerini kullandı. 

Trafikte yaya önceliğinin vurgulandığı etkinliğe Vali Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ali Yıldız, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

(Bekir Terzioğlu)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER