BURHANİYE OSMANİYE VALİSİ CERRAH’I AĞIRLADI

BURHANİYE OSMANİYE VALİSİ CERRAH’I AĞIRLADI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, hafta sonu Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ı ağırladı.
  Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Başkanlığı da yapan Cerrah, 17 kişilik ekiple geldiği Burhaniye de başkan Fikret Akova tarafından karşılanırken, katıldığı toplantıda zeytincilikle ilgili bilgiler aldı ve ilkokul sıralarında kaldığı evi de ziyaret etti. Belediye Başkanı Fikret Akova’nın ilkokuldan arkadaşı olan Cerrah, 2 yıl okuduğu Atatürk İlkokulu binasını ziyaretinin ardından Hüsnü Pazarbaşı Gençlik ve Kültür Merkezi’nde katıldığı bir toplantıda Burhaniyeli zeytincilerden bilgiler aldı. Osmaniye de 4 milyon dolayında zeytin ağacı olduğunu bildiren Vali Celalettin Cerrah, Burhaniyeli zeytincilerin tecrübelerinden yararlanmak için geldiklerini bildirdi.
  Türkiye’de üretilen yer fıstığının yüzde 45 inin Osmaniye üretildiğini bildiren Vali Cerrah, “Buraya sizlerin tecrübelerinde yararlanmak için geldik. İlimizde yaptığımız çalışmalar sonucu yer fıstığını değerlendirdik. Osmaniye’nin yanı sıra Kahramanmaraş ve Hatay’dan arkadaşlarla geldik. Bu illerimizde üretilen zeytini nasıl değerlendirebiliriz. Bunun yollarını arıyoruz. Yer fıstığı ile zeytinyağımızı Beymail markası altında satışa sunduk. İlimizde Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi kurmak istiyoruz. Yaptığımız zeytin Çalıştayında bu konuda karar alındı. Zeytinyağı fabrikalarını bir yerde toplayarak çevre kirliliğini önlemek istiyoruz. Buradaki konuşmacılardan çok güzel bilgiler edindik. Zeytin Birliği kurduk. Osmaniye önümüzdeki yıllarda zeytin ve zeytinyağında söz sahibi olacak. Yer fıstığının yüzde 45 i bizde üretiliyor. Bunun için yaptığımız çalışmalar sonucu fıstığımız değerlendi. Aranan bir ürün haline geldi” dedi. 
 
İLKOKULU 2 YIL BURHANİYE DE OKUDU
  1959-61 yılları arasında polis olan babasının görevi nedeniyle Burhaniye de kaldıklarını bildiren Vali Celalettin Cerrah, “İlkokulun ilk iki yılını Atatürk İlkokulunda okudum. Öğretmenlerimizi çok seviyordum. Belediye başkanı Fikret Akova ile de aynı sınıfta okuduk” dedi. Emekli öğretmen Murat Altıntaş da vali Cerrah ile aynı sokakta oturduklarını bildirerek o günlere ait anılarını anlattı. Vali Celalettin Cerrah, Hüsnü Pazarbaşı Gençlik ve Kültür Merkezi’ndeki programın ardından çocukluğunda oturduğu Kavakdibi mahallesindeki evi de ziyaret etti. Vali Cerrah, ilçedeki Kuvvayi Milliye Müzesi’ni de gezdi. Cerrah ve beraberindekiler Tariş zeytinyağı fabrikasıyla ilçedeki bazı zeytinyağı tesislerinde incelemeler de yaptı. Cerrah ve ekibi Pazar akşamı da Osmaniye’ye döndü. Belediye başkanı Fikret Akova, vali Celalettin Cerrah’ı ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2012, 17:07
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER