BURHANİYE’DE 10 KİŞİ KURA İLE İŞ SAHİBİ OLDU

BURHANİYE’DE 10 KİŞİ KURA İLE İŞ SAHİBİ OLDU

 Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir İş-Kur İl Müdürlüğü’nün başlattığı Toplum Yararına Çalışma Projesi gereğince 10 kişi iş sahibi oldu.

  Orman İşletme Şefliği bahçesinde düzenlenen kura çekimine 42 kişi katılırken, biri bayan 10 kişi 5 aylık iş sahibi oldu. İş-Kur İl Müdürlüğü yetkilerinin gözetiminde Burhaniye 2. noteri Nazan Şarlak’ın çektiği kura ile 10 kişi iş sahibi olurken, katılımcılar büyük heyecan yaşadı. Havran’da da 10 kişinin bu şekilde işe alındığını bildiren Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan, alınan işçilerin yangın şeritlerinin temizliğinde, fidan dikimi ve bakımı gibi işlerde çalıştırılacaklarını söyledi.

  Yörede olası orman yangınlarına karşı bir helikopter ile bir uçağın hazır bekletildiğini bildiren müdür Karahan, “İşe alınan bu vatandaşlarımız 1 Ağustos da göreve başlayacaklar. Orman yollarının kenarlarındaki ve yangın şeritlerindeki otları temizleyecekler. Fidan dikim sezonunda ise ağaçlandırma çalışmalarında görev alacaklar. Havran ilçesinde aynı yöntemle 10 vatandaşımız işe alındı. Yangınlar karşı herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz. Orman içi yollarda giderken rasgele sigara izmariti atılmamalı. İzinli yerlerin dışında piknik yapılmamalı. Vatandaşların gördükleri yangınları 177 nolu telefona bildirmelerini istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2011, 21:04
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER