"SICAK DİYE ORUCU TERK ETMEYELİM"

HAVRAN MÜFTÜSÜ M: EMİN KARATAŞ:

SICAK DİYE ORUCU TERK ETMEYELİM

 


Havran Müftüsü M.Emin Karataş,sıcaklar nedeniyle orucun terk edilmemesini istedi.

 

Karataş, 1 Ağustos Pazartesi günü oruçlu olacağız. Mübarek Ramazan ayı başlamış olacak. Pazar gecesini Pazartesiye bağlayan gece teravih namazı kılacağız. Mübarek Ramazan ayı ülkemizde ve dünyada coşku ile karşılanır. Manevi duyguların en üst seviyede olduğu bu ayda bizlerde Havran Müftülüğü olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Bütün camilerimizde imamlarımız var. Bazı camilerimizde sabah namazının ardından bazı camilerimizde öğle namazının ardından mükabele okunacak. Öğle namazından önce fıkıh bilgisi aktarılacak. Vatandaşlarımız her sorularına cevap bulacaklar.
 Ramazan ayı bolluk bereket ve muhasebe ayıdır
Ramazan ayı bolluk bereket ve muhasebe ayıdır. İbadetle yapılan hayırla bu ayın önemine yakışır şekilde vatandaşlarımız yaşayacaklardır. Bu ayda kurtuluş vardır. İnsanlarla paylaşmak çok büyük sevaptır. Bu ayda paylaşımın artacağını bekliyoruz. Bu ayda mübarek kadir gecesi vardır. Bu geceye ulaşıpta ibadet eden gönüller kazançlı çıkacaktır.
 Sıcak diye çalışıyoruz diye oruç terk etmeyelim
Havaların sıcak olması, insanların çalışıyor olması, buranın turizm yeri olması oruç tutmaya engel değildir. Küçük rahatsızlıklardan dolayı ilaç kullanıyorum diyerek oruç tutmamaya çalışmak yanlıştır. Marmaris’ten daha sıcak iklimler olduğunu yerler olduğunu unutmamak gerekir. Oruçlarımızı tutalım. Sıcak diye çalışıyoruz diye oruç terk etmeyelim.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2011, 21:32
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER